Nyheter

Brosteinprisen til støtte for skeive minoriteter

Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen for 2018 til Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonen Skeiv verden, for deres arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter.

Hvert år deler Kirkens Bymisjon ut Brosteinprisen til en person eller organisasjon som har avdekket nød, formidlet håp, eller bidratt i kampen mot nød og urettferdighet. Det er første gang Brosteinprisen går til mottakere for arbeid med LHBT+-spørsmål.

– Det er en stor anerkjennelse å bli tildelt Brosteinprisen, sier Thee-Yezen Al-Obaide i en pressemelding fra Kirkens Bymisjon.

– Den er ikke bare til meg, men også personer som har stått med meg hele veien, og for styret i Salam. Alt jeg gjør, gjør jeg sammen med dem. Med prisen følger et ansvar. Vi lover å bruke den til å bekjempe rasisme, nazisme, islamofobi og homofobi. Vi skal fortsette kampen, sier han.

LES OGSÅ: – Hjelper oss å forstå utsatte mennesker

Salam

Al-Obaide er muslim, og har tidligere markert seg som fredsaktivist og antirasist og har blant annet mobilisert muslimske miljøer til kamp mot ekstremisme. I fjor sto han fram som homofil. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Salam som «gir rom for at skeive muslimer også kan praktisere sin tro».

Al-Obaide deler prisen med organisasjonen Skeiv verden, som blant annet jobber for å skape trygge møteplasser og økt livskvalitet for skeive med innvandrerbakgrunn. I pressemelding sier organisasjonens generalsekretær Susanne Demou Øvergaard at det er med stor ydmykhet ei mottar Brosteinprisen.

– Med denne prisen lover vi at vi skal fortsette vårt arbeid med å sette rettighetene til skeive med innvandrerbakgrunn på dagsorden, sier hun.

LES OGSÅ: I fleire og fleire byar må du stoppe på raude og gå på grøne homofile par

Mer aktuelt

Kirkens Bymisjons generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal mener prismottakernes arbeid har blitt mer aktuelt.

– Vi har valgt to prisvinnere i år, fordi de på hver sin måte skaper håp, mot og muligheter for mennesker som opplever diskriminering i samfunnet: Mennesker fra minoritetsmiljøer som blir dobbelt stigmatisert på grunn av sin legning. Vi ser også fra eget arbeid at det dessverre er mer aktuelt enn noen gang, sier Hvambsal.

Brosteinprisen-vinnerne får hvert sitt brosteinlys, diplom og et grafisk trykk. Tidligere har prisen gått til blant annet «De skamløse jentene», Petter «Uteligger» Nyquist og Margreth Olin.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter