Brosteinprisen til støtte for skeive minoriteter

Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen for 2018 til Thee Yezen Al-Obaide og organisasjonen Skeiv verden, for deres arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter.

BEÆRET: – Det er en stor anerkjennelse å bli tildelt Brosteinprisen, sier Thee Yezen Al-Obaide, som mener prisen kommer med et ansvar for å fortsette kampen mot ulike former for diskriminering.

Hvert år deler Kirkens Bymisjon ut Brosteinprisen til en person eller organisasjon som har avdekket nød, formidlet håp, eller bidratt i kampen mot nød og urettferdighet. Det er første gang Brosteinprisen går til mottakere for arbeid med LHBT+-spørsmål.

– Det er en stor anerkjennelse å bli tildelt Brosteinprisen, sier Thee-Yezen Al-Obaide i en pressemelding fra Kirkens Bymisjon.

– Den er ikke bare til meg, men også personer som har stått med meg hele veien, og for styret i Salam. Alt jeg gjør, gjør jeg sammen med dem. Med prisen følger et ansvar. Vi lover å bruke den til å bekjempe rasisme, nazisme, islamofobi og homofobi. Vi skal fortsette kampen, sier han.

LES OGSÅ: – Hjelper oss å forstå utsatte mennesker

Salam

Al-Obaide er muslim, og har tidligere markert seg som fredsaktivist og antirasist og har blant annet mobilisert muslimske miljøer til kamp mot ekstremisme. I fjor sto han fram som homofil. Han er en av grunnleggerne av organisasjonen Salam som «gir rom for at skeive muslimer også kan praktisere sin tro».

Al-Obaide deler prisen med organisasjonen Skeiv verden, som blant annet jobber for å skape trygge møteplasser og økt livskvalitet for skeive med innvandrerbakgrunn. I pressemelding sier organisasjonens generalsekretær Susanne Demou Øvergaard at det er med stor ydmykhet ei mottar Brosteinprisen.

– Med denne prisen lover vi at vi skal fortsette vårt arbeid med å sette rettighetene til skeive med innvandrerbakgrunn på dagsorden, sier hun.

LES OGSÅ: I fleire og fleire byar må du stoppe på raude og gå på grøne homofile par

Mer aktuelt

Kirkens Bymisjons generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal mener prismottakernes arbeid har blitt mer aktuelt.

– Vi har valgt to prisvinnere i år, fordi de på hver sin måte skaper håp, mot og muligheter for mennesker som opplever diskriminering i samfunnet: Mennesker fra minoritetsmiljøer som blir dobbelt stigmatisert på grunn av sin legning. Vi ser også fra eget arbeid at det dessverre er mer aktuelt enn noen gang, sier Hvambsal.

Brosteinprisen-vinnerne får hvert sitt brosteinlys, diplom og et grafisk trykk. Tidligere har prisen gått til blant annet «De skamløse jentene», Petter «Uteligger» Nyquist og Margreth Olin.

Powered by Labrador CMS