Nyheter

Britene rasler med Syria-sablene

Statsminister Cameron ymter om ny avstemning om militær inngripen mot IS i Syria. Opposisjonen skal være på gli, melder britiske medier.

Dermed kan det gå mot at britene slutter seg til USA, Frankrike og Australia sine flyangrep mot den såkalte islamske staten (IS) i Syria.

For ifølge utenriksminister Phillip Hammond, beveger britenes folkevalgte seg mot en konsensus om militær inngripen.

– Det er en følelse av at vi ser begynnelsen på en konsensus i parlamentet om at vi må utvide kampen mot IS fra Irak til Syria, sa han under de konservatives landsmøte i begynnelsen av oktober, skriver The Guardian.

LES OGSÅ: IS venter på dommedag

Ymter om ny avstemning

Kilder i Labour sier til The Observer at så mange som 50 til 100 Labour-folkevalgte skal være klare til å støtte militær inngripen – ikke bare for å angripe IS, men for å beskytte sivile. I så fall går de mot sin nyvalgte partieleder, Jeremy Corbyn.

Statminister David Cameron har indikert at han ønsker en ny avstemning om utvide britenes kampbidrag fra Irak til Syria.

Øystaten deltar alt i flyangrep mot IS i Irak, men tilsvarende angrep i Syria har tidligere blitt nedstemt i underhuset.

I en artikkel i The Observer skriver Labours Jo Cox og den tidligere konservative statsråden Andrew Mitchell at det behøves «en militær komponent» i britenes Syria-engajsement.

Huffington Post skriver at det potensielt kan innebære å håndheve en flyfri sone.

LES OGSÅ: Assad-venner flykter til Norge

Russiske flyangrep

Siden sist det var avstemning om britisk militærinnsats i Syria, har bildet blitt enda mer komplisert. Russland har kommet på banen og angriper nå mål i Syria.

Forsvarsminister Michael Fallon bekreftet under de konservatives landsmøte at regjeringen fortsatt ønsker å bidra med luftangrep i Syria. Fallon sa at de ikke kan overlate kampen mot terror til USA, Frankrike og Australia, skriver The Guardian.

Utenriksminister Hammond hevdet i sin tale at russerne driver et dobbeltspill. Både han og statsminister Cameron kritiserer russerne for å bruke militærmakt til å styrke Bashar al-Assads regime under dekke av å kjempe mot IS.

Hammond mener britene må ta et tydeligere standpunkt mot russisk aggresjon, ifølge The Guardian.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter