Klima

Bompengelistenes sjeldne saker: Ut mot snegler, ja til treplanting

Bortsett fra kamp for bilistene, har bompengelistene kampsaker ingen andre har: Mot brunsnegler – og for mer kunst i byen.

I programmene til Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) finnes det hjertesaker som faller godt utenfor det å være bilistparti. Vårt Lands gjennomgang av åtte bompengeprogrammer viser at lokalpartier har et annerledes engasjement for hverdagssaker.

I Øygarden avsluttes hele valgprogrammet med litt selvransaking: «En trenger kanskje ikke bil til selve arbeidsreisen». Partiene i Sandnes og Oslo kjemper for en rekke saker utenfor store felt som samferdsel, eldrepolitikk, helse og skole:

LES OGSÅ: KrF-talskvinne: Listhaug opptrer «iskaldt og egoistisk»

10.000 trær.

På Oslo-partiets meny:

• Enger skal klippes to ganger i løpet av sesongen.

• Skader det sittende byrådet har påført byens lokalmiljøer skal repareres – partiet vil derfor plante inntil 10.000 nye trær.

• Tildeling av stillinger og tjenester basert på familiære bånd (nepotisme) og kjennskap og vennskap for øvrig er sidestilt med korrupsjon, og det skal slås hardt ned på.

• Antall kommunale kommunikasjonsrådgivere reduseres med 33-50 prosent.

• Det skal tilrettelegges for sosiale møteplasser for motorsyklister ved Nationaltheatret og andre steder i sentrum.

LES OGSÅ: Partiet De Kristne kan få muskler i storby-spillet

Forby hundeposer

I Bergen heter det at «næringslivet skal yngle og ha puls, nye selskaper skal dukke opp gjennom utdanningsinstitusjoner og eksiterende virksomheter. Stavanger FNB lover å tilrettelegge for «musikkterapi for dem som har slike behov» og ha «mer fokus på ernæringsrik og smakfull mat».

I Sandnes vil FNB blant annet dette:

• At kommunen skal ta «et omfattende initiativ» for å bekjempe brunsneglene.

• Vi vil ha kunstnere til byen: Aktiv kunst.

• Forby hundeposer i plast – være en foregangskommune.

• Bobilparkering nær sentrum, for å la turistene få lov å komme til byen. Dette for å «gå ut i byen, spise og overnatte til neste dag».

I Klepp og Sola kommuner ønsker FNB leksefrie heldagsskoler. Og i Øygarden vil partiet ikke ha noen «dato eller årstall for nedlegging av FM-båndet».

Les flere saker om bompengepartiene: Tause om verdipolitikk, Kan bli valgdrama

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Klima