Nyheter

Blodig døgn i Israel

Angrepet der to palestinske menn ble drept i bilen etter skuddveksling med israelsk politi onsdag morgen, avsluttet et blodig terrordøgn i Israel.

Tirsdag og onsdag var det flere terrorangrep ulike steder i Israel, med skyte- og knivangrep i Jaffa, Jerusalem og Petah Tikva utenfor Tel Aviv.

Den amerikanske studenten Taylor Force (29) fra Texas ble drept og ni andre såret – fire alvorlig – i et angrep tirsdag, samme dag som USAs visepresident Joe Biden innledet sitt besøk i Israel.

I går gikk Biden langt i å istemme kritikk fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu om at det palestinske lederskapet ikke fordømmer den palestinske terroren:

– Dette kan ikke bli et akseptert operasjonsmønster, sa Biden.

LES OGSÅ: Finnes en palestinsk Mandela?

Forsvarte seg med gitar.

Den 22 år gamle palestineren fra Qalqiliya på Vestbredden som drepte amerikaneren Force og knivstakk de ni tilfeldige ofrene, ble drept av politiet. Før det prøvde 26 år gamle Yishay Montgomery å slå angrepsmannen i hodet med en gitar for å forsvare seg.

Montgomery satt på en benk ved strandpromenaden i den sørlige delen av Tel Aviv og spilte gitar da han brått måtte bruke instrumentet for å forsvare seg.

– Han hoppet opp på benken og forsøkte å stikke meg med en kniv. Jeg tok gitaren og slo ham i hodet, sier Montgomery om palestineren som plutselig dukket opp med kniv i hånden.

Palestineren løp deretter fra stedet, men ble senere skutt og drept av politiet.

Angripere drept.

I Jerusalem åpnet en palestiner tirsdag ild mot israelske politifolk i en travel gate. To politifolk ble alvorlig såret, og palestineren ble straks etter skutt og drept.

En 50 år gammel palestinsk kvinne ble også skutt og drept etter at hun skal ha forsøkt å knivstikke politifolk.

I forstaden Petah Tikva utenfor Tel Aviv ble en ultraortodoks jøde ifølge politiet knivstukket av en palestiner i en brennevinsbutikk. Den skadde mannen og butikkeieren skal ha overmannet palestineren og drept ham med den samme kniven.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter