Nyheter

Blir historisk Ansgar-rektor

Ansgarskolen ble opprettet i 1913. Får sin første kvinnelige sjef i 2016.

Ingunn Folkestad Breistein (52) går tilbake til Ansgarskolen etter fire år på Universitetet i Agder.

«Jeg har takket ja til stilling som rektor ved Ansgarskolen fra 1. januar 2016. 100 år etter at Misjonsforbundet fikk sin første kvinnelige pastor var det kanskje på tide med en kvinnelig rektor?» skriver Breistein på sin Facebook-side.

– Det stemmer at hun er den første kvinnelige rektoren på Ansgar. Det synes vi er stas, bekrefter informasjons- og markedssjef Thomas J. Vårlid overfor Vårt Land.

Både høyskole og bibelskole

Ansgarskolen er heleid av Misjonsforbundet og ligger på Hånes i Kristiansand. Skolen ble opprettet i 1913 for å utdanne pastorer og misjonærer i Misjonsforbundet. Studiene ble åpnet for studenter uten denne tilhørigheten i 1968. Ansgarskolen består i dag av høyskole og bibelskole.

Breistein kommer fra stillingen som Instituttleder ved Universitetet i Agder, der hun har jobbet siden 2011.

– Kommer til å savne mine fantastiske kollegaer ved Institutt for religion, filosofi og historie ved UiA, skriver Breistein.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Satt i Stålsett-utvalget

Hun har doktorgrad i teologi og har lang erfaring fra Ansgar Teologiske Høgskole, som lærer, førsteamanuensis og forskningsleder i perioden 1990-2011.

Breistein har bred frikirkelig og økumenisk bakgrunn, med blant annet flere verv i Norges Kristne Råd på CV-en. Hun var også medlem i det regjeringsnedsatte utvalget som i 2013 la fram rapporten «Et livssynsåpent samfunn» (Stålsett-utvalget).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter