Nyheter

Ble løslatt fordi han skulle bli katolikk

Bandidos-profilen Lars Harnes fikk støtte fra kirken da han ble fri for to år siden. Nå er han nok en gang bak murene.

Det er VG som skriver om saken torsdag.

21. juli i år ble Lars Harnes pågrepet av politiet i garasjeanlegget til Imran Saber, også kjent som «Onkel Skrue». Politiet mener, ifølge VG, at Harnes hadde som mål å ta livet av Saber.

Skulle konvertere

Harnes ble dømt til fengselsstraff i 2002 for noe retten omtalte som tortur. Da forvaringsdommen utløp sommeren 2013, ønsket statsadvokaten å forlenge forvaringen med tre nye år.

Flertallet av dommerne i Borgarting lagmannsrett var uenige i dette. De slo fast at Harnes hadde fått et annet fokus, og var i ferd med å konvertere til katolisismen med sin kone.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Støttet av kirken

Under rettsaken skal Harnes ha fått god støtte fra flere innad i kirken. Kateket Jon Einar Dalseg vitnet i lagmannsretten og sa at «konverteringsprosessen hos Harnes virker dyp og ekte». Odd-Cato Kristiansen, som er prest på Ila fengsel, oppfattet også konverteringsprosessen som ekte og alvorlig ment, skriver VG.

Flertallet av dommerne mente Harnes' konvertering bidro til å minske risikoen for ny, alvorlig kriminalitet. I tillegg ble det trekt fram som positivt at Harnes hadde gjennomført utdanning og at han fikk gode skussmål fra avdelingslederen ved skolen på Ila.

Da han ble løslatt, studerte Bandidos-lederen religionshistorie ved Menighetsfakultetet i Oslo.

Fengslet på ny

Harnes er nå vartektsfengslet i fire nye uker. Han nekter straffskyld for siktelsen om å ha inngått avtale om å drepe Imran Saber. Ifølge NTB begrunner Oslo tingrett fengslingen med fare for bevisforspillelse.

Harnes er fra før vært siktet for heleri og våpenbesittelse. Denne uka ble siktelsen utvidet til å omfatte drapsforbund.

– Det innebærer at man har inngått en avtale med én eller flere andre om å ta livet av noen. I dette tilfellet mener vi at det er Imran Saber, sier politiadvokat Ane Evang til NTB.

Les mer om mer disse temaene:

Anita Grønningsæter Digernes

Anita Grønningsæter Digernes

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter