Kirke

Ble gjenvalgt som adventistenes leder

For første gang i Adventistkirkens historie ble trossamfunnets ledere valgt over nett.

– Jeg er rørt over tilliten som blir vist og ser frem til å lede menigheten i årene som kommer, sier Victor Marley, gjenvalgt leder i Adventistkirken.

Unionsleder Victor Marley ble gjenvalgt med 85,54 prosent av stemmene.

Valgte nett

Marley er fornøyd med at Adventistkirken nå slipper utsettelser som følge av koronakrisen og at et nytt lederteam vil være på plass 1. august.

Ifølge vedtektene skal valg i Adventistkirken gjennomføres i papirform på den femårlige generalforsamlingen. Men som en følge av koronakrisen ble generalforsamlingen og de planlagte regionale forsamlingene utsatt til september. Valget ble avholdt på nett for å sikre at ledelse og styrer er på plass i starten av et nytt arbeidsår.

– Tradisjonelt sett har vi overtakelse av ny styre og ledelse 1. august. Så tenkte vi at vi kunne gjøre dette elektronisk, sier Finn F. Eckhoff som er organisasjonssekretær i Adventistkirken.

Annonsert i mars

I Adventistkirken er det ikke mulig å legge til andre kandidater enn valgkomiteen foreslo i mars. Men det er likevel mulig å stemme nei. Dersom en foreslått kandidat ikke får flertall, vil valgordningen fremme en ny kandidat. Dette er svært sjeldent.

– Men folk kan ringe eller be om å få møte valgkomiteen hvis de mener det er nødvendig. På denne måten er det mulig å fange opp store motforestillinger eller informasjon som bestrider utnevnelsen av kandidaten, sier Eckhoff.

LES MER:

---

Disse er valgt:

  • Unionsleder: Victor Marley
  • Organisasjonssekretær: Marianne Dyrud
  • Økonomisjef: Jóhann E. Jóhannsson.
  • Distriktsleder i nordnorsk distrikt: Tom Angelsen
  • Distriktsleder i vestnorsk distrikt: Øyvind Gjengstø
  • Distriktsleder i østnorsk distrikt: Claes Lundström

---

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke