Nyheter

Biskopene vil hjelpe homofile prester

Prester uttrykte bekymring for arbeidsmiljøet. Biskopene oppretter ressursgruppe som skal jobbe med LHBT-problemstillinger.

«Vi har besluttet å ville imøtekomme deres anmodning, og vil nedsette et utvalg som kan arbeide med disse spørsmålene», skriver generalsekretær Christofer Solbakken i Bispemøtet på vegne av de tolv biskopene i Den norske kirke.

Brevet er adressert til kapellan i Hamar, Sara Moss, som i forkant av kirkevalget frontet et initiativ fra en gruppe homofile prester i Den norske kirke.

LES MER: Homofile prester frykter trakassering på jobben

«Tida som kommer vil bli ekstra tøff»

«Den norske kirke er i utgangspunktet ikke nødvendigvis en sunn arbeidsplass for LHBT-personer. Tida som kommer vil bli ekstra tøff for oss, når våre liv og vår tro igjen daglig vil bli redusert til en sak folk kan være for eller mot», het det blant annet i brevet, som var signert av 17 personer og sendt til ni av biskopene.

LHBT står for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

I brevet uttrykte avsenderne også et ønske om en ressursgruppe på feltet, og nå blir dette en realitet.

«Vi vil gjerne drøfte med dere sammensetning og mandat for et slikt utvalg, og ser frem til at dette kan skje med det første. Vi foreslår at vi om dette kan ha direkte kontakt med kapellan Sara Moss. Vi ønsker også å invitere Kirkerådet og Kirkens arbeidsgiverorganisasjon til å delta i utvalget», skriver Bispemøtets generalsekretær i et brev til Sara Moss.

– Det nytter å si ifra

– Vi er glade for at Kirkerådet og Bispemøtet tar diskriminering på alvor. Dette viser at det nytter å si ifra, både for oss og de kirkelige ansatte med LHBT-identitet, sier leder i Den norske kirkes presteforening, Martin Enstad, til organisasjonens nettside.

Kirkemøtet vedtok høsten 2007 at homofilt samlevende skulle kunne tilsettes i kirkelige stillinger. Resultatet av kirkevalget i år tyder på at Kirkemøtet i 2017 eller 2018 vil vedta en liturgi for inngåelse av likekjønnet ekteskap i kirken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter