Nyheter

Biskop ber Snåsamannen om unnskyldning

Per Arne Dahl ble bekymret på et møte med evangelist Svein-Magne Pedersen, men anerkjenner Snåsamannens virksomhet.

Tunsberg-biskopen mener at kirken kan lære av «Snåsamannen» Joralf Gjerstad og «de gode frukter av hans livslange tjeneste».

– Den norske kirke har vært «puslete»

I Vårt Land utdyper biskopen sin utfordring til Den norske kirke om mer frimodig helbredelsespraksis. Dahl synes hans egen kirke her har vært «for puslete».

– Vi har stilltiende ristet litt på hodet og blitt bekymret for noe av det som skjer i andre sammenhenger. Jeg tror vi som kirke går glipp av mye ved at vi ikke er mer tydelige og offensive, sier Per Arne Dahl til Vårt Land.

– Hvis vi ikke i åpenhet og på en sunn måte forvalter dette som en del av kirkens oppgave, vil disse fenomenene ofte ta avveier og bli praktisert på en usunn måte, sier Tunsberg-biskopen.

LES OGSÅ: «Margreth Olin har laget en gripende dokumentar om Joralf Gjerstad»

Per Arne Dahl roste Joralf Gjerstad

Tirsdag kveld deltok Dahl på en samling i Oslo domkirke der han takket Joralf Gjerstad for hans «forvaltning av en livgivende tjeneste».

«For ofte har vi vært så redd for misbruk av bønn og salving, at vi har glemt bruken og unnlatt å snakke om helbredelsens nådegave. For ofte har vi fokusert på mulige negative følger at vi har gjemt unna oljeflasken og gjort kirkens helbredende tjeneste til et ikke-tema,»

Dahl mener at folkekirken «uten å ønske det, har dekket bord for usunn og uverdig praksis».

Her kan du høre biskopens beklagelse:

Dahl, som har lang erfaring som sjelesørger og lærer i sjelesorg, har ved flere anledninger uttrykt bekymring for helbredelsespraksisen i andre sammenhenger.

– For noen år siden deltok jeg på et såkalt helbredelsesmøte med evangelist Svein-Magne Pedersen. Det jeg da opplevde gjorde meg bekymret, sier Dahl til Vårt Land nå.

LES MIN TRO-INTERVJUET MED SNÅSAMANNEN: – Ingen skal få meg til å tru at Gud ikke finnes

– Helbredelse er ikke magi

Han mener at Den norske kirke må praktisere det han kaller «nådegaven til å helbrede».

– Dette er noe helt annet enn å legge opp til magi-lignende seanser der folk blir sittende igjen med følelsen av at de verken trodde nok eller var verdige.

Dahl sier at han kjenner seg «veldig igjen i Gjerstads forsiktige og ydmyke holdning til dette».

– Kjenner du godt nok til Snåsamannen til at du kan være sikker på hans helbredende evner?

– Jeg kjenner ikke hans tjeneste i detalj, men jeg har fulgt med på avstand. Mitt inntrykk er at det er blitt gode frukter av hans gjerning. I domkirken tirsdag kveld merket jeg med hvor sentral Gjerstad er i sin kristne tro og forståelse av Jesus-skikkelsen. Jeg merker meg også hans ydmykhet både når det gjelder egne begrensninger og respekt for legevitenskap og helsetjeneste. Det er noe veldig oppriktig ved denne mannen, som også har vært klokker i sin hjembygds kirke gjennom mange år, svarer Per Arne Dahl.

LES MER: Dette er Snåsamannens utfordring til kirken

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter