Nyheter

Biskop avviser kritikk etter reklamestunt

Helga Haugland Byfuglien nekter for at hun favoriserer Menighetsfakultetet framfor de andre lærestedene.

I en annonse i Vårt Land på lørdag kunne man lese et brev undertegnet preses Helga Haugland Byfuglien, lederen for biskopene i Den norske kirke. I brevet ber hun om økonomisk støtte til Det teologiske Menighetsfakultetet.

– Burde ikke ha stilt opp

I et debattinnlegg i Vårt Land tirsdag reagerte Aud V. Tønnessen, dekan ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og Bård Mæland, rektor ved Misjonshøgskolen, på det de mener er favorisering av ett lærested.

Tønnesen uttalte til Vårt Land mandag at annonsen er undergravende for den tilliten Byfuglien har som en av de øverste lederne i Den norske kirke:

– Hun burde ikke ha stilt opp i en slik annonse i det hele tatt.

LES SAKEN: Biskop får refs for skolereklame

Vil ikke la seg intervjue

Byfuglien stiller seg uforstående til kritikken. I et innlegg i Vårt Land onsdag avviser hun at hun skal ha favorisert ett teologisk lærested framfor andre.

– Alle biskopene gjør mye for å fremme og styrke rekrutteringen til flere typer utdanninger med sikte på fremtidig arbeid i kirken. Dette skjer i godt samarbeid og nær dialog med alle de teologiske lærestedene, skriver hun.

Biskopen, som også er leder i forstanderskapet ved Menighetsfakultetet, vil ikke la seg intervjue om saken.

– Bedriver ikke forskjellsbehandling

I innlegget skriver Byfuglien at det er lærestedene som tar initiativ overfor henne.

– Jeg kan ikke huske å ha sagt nei til en eneste forespørsel fra noen av lærestedene. Jeg har sagt ja til alle, og ikke drevet forskjellsbehandling, skriver hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Byfuglien skal ellers også ha bidratt på de andre lærestedene, blant annet gjennom seminarer og deltakelse i samtaler.

– Alt dette handler om at kirken, og jeg som biskop, bidrar med støtte til alle de teologiske lærestedene for å fremme det som er et felles mål; flere teologistudenter, og bedre rekruttering til kirkelig tjeneste, skriver hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter