– Det er med sorg vi meddeler at studenten som ble alvorlig skadet i en badeulykke i Israel, i dag tidlig er erklært død av legepersonell ved sykehuset i Afula, skriver rektor Gunnar Ferstad i en pressemelding.

22 år gamle Håvard Jonassen, fra Fana i Bergen, var student ved Bildøy Bibelskole. Under en skoletur til Israel ble han alvorlig skadd tirsdag 5. november.

Ulykken skjedde i Gan Haslosha nasjonalpark, sør i Galilea, og 22-åringen ble sendt til sykehus.

– Nærmeste familie er til stede ved sykehuset i Afula. Våre tanker og vår forbønn går i dag til de som nå har mistet en av sine kjære. Skolen er representert på sykehuset og vil være tilgjengelig med støtte for de pårørende der, opplyser rektor Ferstad.

Familien takknemlige for støtten

Familien til den avdøde ønsker å uttrykke takknemlighet til alle som har stått med dem i forbønn og omtanke i uken som har gått, skriver Ferstad vidare.

– Studentens bortgang vil skape et stort tomrom og savn i studentmiljøet. Mange har nå mistet en kjær venn og medstudent.

Kriseteam ivaretar medstudenter

Flere av medelevene ved Bildøy Bibelskole ble vitne til badeulykken. Etter at de kom hjem til Norge har de blitt fulgt opp av et eget kriseteam.

I samråd med kriseteamet og bedriftshelsetjenesten vil skolen arrangere en samling for å videre ivareta studenter og ansatte. Det blir også lagt opp til en intern minnestund, opplyser skolen.

– Vi takker for forståelse for at vi i denne krevende situasjonen ønsker å skjerme studenter og ansatte, skriver Ferstad.