Nyheter

Ber regjeringen om større hjertelag

På 18 steder i Norge blir det onsdag kveld arrangert asylpolitikkmarkeringer mot Solberg-regjeringen.

En bred allianse av kirke- og livssynsorganisasjoner, hjelpeorganisasjoner, politiske partier og solidaritetsorganisasjoner arrangerer i kveld en lysaksjon for mennesker på flukt. De krever at Norge skal ta sin del av ansvaret for mennesker på flukt.

«Mens bombene faller over Aleppo, og mens båtene synker i Middelhavet, er den norske regjeringens mål at færrest mulig av de overlevende skal komme hit. Og av dem som kommer, skal flest mulig sendes ut igjen», sier arrangørene i en kunngjøring.

LES MER: KrF og Frp enige om konvertitter

Må ha herbergerom

Adhelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, minner de blåblå om hvilken høytid som venter:

– I førjulstiden er det fristende å si at Norge må ha «rom i herberget».

Krenker mennesker

– Den norske kirke deltar i markeringen fordi vi ikke aksepterer at medmenneskers verd krenkes. Krenkes et menneske – krenkes Gud, sier generalsekretær Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig råd.

LES MER: Inviterte seg selv på syrisk frokost

Ber om respekt

Redd Barna protesterer mot regjeringens behandling av barn:

– Barn på flukt får ikke den hjelpen og beskyttelsen de har behov og krav på, fordi det er viktigere for regjeringen å sende signaler om at Norge er strengest i Europa. Vi krever at barna møtes med respekt og omsorg – og får behandlet asylsakene sine på en grundig og rettssikker måte, sier spesialrådgiver Camilla Scharffscher Engeset.

LES MER: Listhaug på kristenvelgerjakt

Etterlyser raushet

Unge Venstre vil at Norge skal vise vilje til å ta i mot flere av dem som kommer til Europa, men som blir værende i landene ved Middelhavet – noe regjeringen sier nei til:

– Vi mener vårt ansvar for medmennesker ikke stanser ved landegrensen. Når mennesker blir drevet på flukt i Syria og drukner i Middelhavet har vi alle et ansvar for å hjelpe – både i nærområdet, og ved å ta imot de som ikke kan hjelpes der de er. Vi ønsker oss en rause og varmere flyktningpolitikk hvor vi heller diskuterer hvordan vi kan hjelpe heller enn å juble når noen blir sendt ut, sier leder Tord Hustveit.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter