Nyheter

Ber om andre bibeltekstar

Fleire biskopar og bispedømmeråd likar ikkje forslaga til nye bibeltekstane.

I dagens liturgi blir det lese ein tekst frå 1. Mosebok 27-28a og ein tekst frå Matteus 19, 4-6, som har det til felles at dei seier at Gud skapte mann og kvinne.

I framlegget til ny vigselsliturgi for likekjønna og ulikkjønna par har Nemnd for gudstenesteliv plukka ut tekstar frå Salme 36, 6-10 og 1. Johannes brev 4, 7-12. Begge tekstar handlar om Guds kjærleik til menneske.

LES OGSÅ: Hva skjer når en kirkelig ansatt melder seg ut, men ønsker å beholde jobben?

Bøn

Sør-Hålogaland bispedømmeråd avviser begge dei nye tekstane i sitt høyringssvar. «De foreslåtte tekstene fungerer ikke i den liturgiske sammenhengen hvor de er plassert», skriv rådet og held fram: «Salme 36 gir ikke den skapelsesteologiske tilknytningen som det kan synes at den er tiltenkt i følge høringsdokumentet.»

Rådet seier at dersom ein ikkje blir samde om tekstar, kan eit alternativ vere å «samle ønskede motiver/tematikk i en bønn».

LES MEIR: Her er den nye liturgien

Høgsong

Bispedømmeråda i Møre og Bjørgvin og Nidaros-biskop Tor Singsaas slår et slag for 1. Korinterbrev 13, også kalla «kjærleikens høgsong». Det seier biskop Per Arne Dahl i Tunsberg nei til:

«Noen vil hevde at 1. Korinterbrev 13 (‘Kjærlighetens høysang’) kan være en god erstatning. Heller ikke det vil jeg tilrå, da dette primært er en beskrivelse av den ultimate kjærlighet fra Kristus selv».

Dahl ønskjer heller å bruke Kolossarane 3, 12b-14: «Kled dykk difor i inderleg medkjensle og ver gode, milde, audmjuke og tolmodige, så de ber over med kvarandre og tilgjev kvarandre om den eine har noko å klaga den andre for. Som Herren har tilgjeve dykk, skal de tilgje kvarandre. Og over alt dette: Kled dykk i kjærleik, det bandet som bind saman og gjer fullkomen».

LES OGSÅ: Frykter minoriteter i Midtøsten kan bli fritt vilt for IS

Støtte

Det er biskop Olav Øygard i Nord-Hålogaland heilt samd I:

«Denne teksten er generell om fellesskap og nestekjærlighet, men bærer også med seg et personlig preg som samsvarer med ekteskapet mellom to mennesker og dets hellige karakter som bilde på foreningen av Kristus og kirken», skriv han.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter