Nyheter

Båturister nektes alkokjøp

... mens flybårne får kjøpe. Folkehelseministeren lover opprydning.

Alkoholloven gjelder ikke fullt ut i høye nord. På Svalbard reguleres salget av alkohol av en egen forskrift, Forskrift om alkoholordningen for Svalbard.

Reagerer

Denne har en svært uheldig side, mener Høyres stortingsrepresentant – og dermed lovgiver – Margunn Ebbesen:

– Undertegnede har i forbindelse med besøk på Svalbard blitt gjort oppmerksom på av flere, blant annet Svalbard Høyre, at tilreisende som ankommer Svalbard med båt i henhold til § 2-4 i Forskrift om alkoholordningen for Svalbard ikke har anledning til å handle alkohol på land, i motsetning til tilreisende som ankommer med fly, skriver hun i et skriftlig spørsmål til folkehelse-
minister Åse Michaelsen (Frp).

Handle

For Ebbesen ønsker endring:

– Kan statsråden tenkes å ta en gjennomgang av regelverket for omsetning av alkohol på Svalbard, slik at det blir mulig for cruiseturister og andre som ankommer øygruppen med båt å handle alkohol på land?

Hun mener gjeldene regelverk er i «strengeste laget».

LES OGSÅ: Høie strever med tax free-frist 

Samsvar

Åse Michaelsen er ikke uenig:

– Det har lenge vært varslet at det er behov for å gå gjennom alkoholregelverket på Svalbard, for å gjøre dette regelverket mer i samsvar med det som gjelder på fastlandet, skriver hun i svaret til Ebbesen, og legger til:

– Arbeidet med en slik gjennomgang er nå igangsatt.

Høring

Michaelsen opplyser at departementetansatte allerede har vært på Svalbard for å få innspill til gjennomgangen av regelverket. Statsråden lover et høringsnotat fra Helsedepartementet.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter