Nyheter

Avlyst regjerings­runde

KrFs største fylkeslag ­parkerte regjeringsvedtak.

På tvers av Knut Arild ­Hareide og partiledelsens strategi­prosess hadde Rogaland KrF lagt opp til å behandle en ­uttalelse med forslag om å innlede regjeringssamtaler med Solberg-regjeringen.

Men delegatene på ­helgens fylkesårsmøte ville det ­annerledes. Selv om resolusjonen var blinket ut som ­såkalt A-debatt – med rikelig med taletid – vedtok et solid flertall i Rogaland KrF alt fredag kveld at de ikke ville realitetsbehandle teksten likevel.

Den avgjørelsen falt etter at KrFs nestleder Olaug Bolle­stad hadde holdt sitt politiske innledningsforedrag. Bollestad, som også er fylkets stortingsrepresentant, advarte ikke mot selve resolusjonen, men la tydelig vekt på at ­veien videre burde være politikk først for partiet.

LES OGSÅ: KrF-profil inspirerer De Kristne

KrFs vei skapte debatt

Delegater opp­lyser til Vårt Land at ­debatten ­etter Bollestads innledning da i praksis ble en debatt om ja eller nei til den foreliggende uttalelsen om å søke regjeringssamarbeid. Flere ­delegater oppfordret til å følge parti­ledelsens oppskrift: Først finne frem til politikken KrF skal kjennes på – og dernest ta debatten om regjering.

– La du tyngden din som nestleder inn for å stoppe ­regjeringsuttalelsen?

– Nei, jeg har stor forståelse for engasjementet til de som hadde fremmet ­forslaget. Jeg talte om politikk og fylkes­årsmøtet besluttet på eget grunnlag at denne helgen ikke var noe tidspunkt for et ­regjeringsvedtak, svarer Olaug Bollestad.

LES OGSÅ: KrF-lag i vest drøfter regjeringsdeltakelse

Bare pause i debatten

Selv om ­uttalelsen ble avvist, sier den ene av forslagsstillerne, ­KrFU-nestleder Olaus Trygve ­Bjuland, seg likevel tilfreds på ett punkt:

– Engasjementet blant ­delegater for en avklaring av KrFs posisjon var stort. ­Debatten om regjering vil uansett komme, sier Bjuland.

Fylkesleder i Rogaland, ­Oddny Helen Turøy, poengterer at det ikke nødvendigvis var innholdet i resolusjonen om å søke regjeringsmakt som ble forkastet, men om tidspunktet for den var rett.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter