Politikk

Ap roser KrF – og hakker på Venstre

Ap-toppene serverer ros og koseprat til KrF og møter Venstre med kulde.

– Jeg vil rose og takke KrF, lød det fra Aps Anette Trettebergstuen.

I replikkrunder under trontaledebatten ga Ap sentrumspartiet KrF fremsnakk – og Venstre nedsnakk.

– Hvorfor tviholder Venstre på en regjering der Frp er med, spurte en spiss Ap-nestleder, Trond Giske.

Trontaledebatter etter lokalvalg pleier å inneholde porsjoner med samarbeidsdebatt, gjerne ispedd lokale eksempler på nye koalisjoner. Allianser av Ap og KrF har skapt overskrifter etter valget.

Giske ramset opp steder der Venstre nå tar del i slikt sentrum/venstre-samarbeid. Det kan bli tilfelle i Bergen – og i høst ble Venstre med i Aps allianse i Trondheim. Sentralt er situasjonen en annen:

– Finnes det i det hele tatt noe annet liberalt parti i hele Europa som har satt et parti som Frp i regjering, spurte Giske.

Grande: Politikk avgjør

Ap-toppen argumenterte med at Frp kutter i skole, vil «pumpe opp hver dråpe olje» og har en nestleder som snakker innvandringspolitikk som står Venstre fjernt.

– Et parti som Venstre kommer alltid til å bruke makten sin for å få igjennom mest mulig, svarte Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hun minner om at flere asylsøkere får bli i Norge nå enn da Ap sist satt i regjering.

Gjennom flere timers debatt var det derimot tydelig at Ap ikke ville legge seg ut med KrF. Familietalskvinne Trettebergstuen hyllet KrFs kamp mot barnefattigdom, et tema der partiet oftest har opptrådt i tospann med nettopp Venstre.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk