Nyheter

Ap og KrF sier ja til hverandre

Ny Bergensallianse er klar. Nå jakter Ap og KrF sammen alliansepartnere mot venstre og sentrum.

Ap og KrF har blitt enige om byrådssamarbeid i Bergen.

– KrF og Ap har hatt de første sonderingssamtalene. Der er vi blitt enige om at det er grunnlag for å starte forhandlinger for å danne byråd, sa påtroppende byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Det melder Bergens Tidende.

LES OGSÅ: KrF er joker i storkommunene

Jakter på makker i fellesskap

Nå starter jakten på alliansepartnere i vestlandsbyen. Selv om bergenserne har gitt Ap rekordhøy oppslutning og KrF fornyet tillit gjennom stemmesedlene, har de ikke nok mandater til å danne flertall alene. Flertall i bystyret, krever 34 representanter. Med Arbeiderpartiets 26 representanter, og KrFs fire, trenger de ytterligere fire mandater.

Ap og KrF skal nå i fellesskap derfor rette blikket mot andre makkere. SV, Venstre, Miljøpartiet De grønne (MDG) og Sp er aktuelle.

LES MER: Ap + KrF kan bli nasjonal modell

Først SV, deretter MDG

Allerede onsdag formiddag gikk de to partiene i samtaler med SV og MDG. Først SV klokken 13, deretter sto MDG for tur klokken 14.

Torsdag skal de møte Venstre, og sannsynligvis også Senterpartiet. Sp har bare ett mandat, og er derfor ikke fullt så attraktive som de andre partiene.

LES OGSÅ: Knut Arild Hareide kåret til valgkampens vinner

Enige om fellesgods

Ingen av partiene har hittil ønsket å kommentere innholdet i forhandlingene.

– Vi skal prate og bli bedre kjent med hverandre. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier KrFs Dag Inge Ulstein, i følge NTB.

Men Ap og KrF er blitt enige om at samarbeidet skal tuftes på følgende fellesgods: Trygg økonomisk styring, utjevning av sosiale forskjeller og en grønnere by.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter