Kirke

Ansgarskolen investerer 50 millioner i utbygging

Ansgar Høgskole i Kristiansand skal utvide bygningsmassen med 1300 kvadratmeter. Med det kan studenttallet økes betraktelig for Sørlandets eneste teologiske lærested.

Bilde 1 av 2

Ansgarskolens styre har vedtatt å gå i gang med et byggeprosjekt med en kostnadsramme på 50 millioner kroner. Tidspunkt for byggestart er ikke fastsatt, men rektor Ingunn Folkestad Breistein sier til Kristelig Pressekontor at de mest trolig skjer på nyåret.

– Nå er det vedtatt at vi vil bygge ut, og så er det en del praktiske forberedelser som må gjøres og formelle ting som må avklares. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette tar, men vi ønsker å begynne utbyggingen så snart som mulig, sier hun.

Sterk vekst

Ansgarskolen, som eies av Misjonskirken Norge, består av Ansgar Teologiske Høgskole og Ansgar Bibelskole og er eneste teologiske lærested mellom Stavanger og Oslo. Skolen har 415 studenter fordelt på 330 på høgskolen og 85 elever på bibelskolen. Medregnet staben holder omkring 500 personer til på skoleområdet, og de har en nokså trangbodd arbeidshverdag.

Siden 2014 er antallet studenter på høgskolen økt fra 200 til over 400, og utbyggingen gir rom for ytterligere vekst.

– Med utvidelsen som nå er vedtatt, vil vi kunne vokse enda mer og tilby et godt nok tilbud både til nåværende og nye studenter. Vi ønsker økt kvalitet, sier Folkestad Breistein.

Skolen trenger flere undervisningsrom, grupperom og øvingsrom for musikkstudentene. Videre er det for få kontorer, og aulaen har bare kunnet romme halvparten av de rundt 400 studentene. Utbyggingen skal gi skolen en ny, stor kantine som også vil fungere som forsamlingssal med plass til 500 mennesker. Dette skal gjøre Ansgarskolen til en mer egnet konferansearena, noe som er tatt med i regnestykket for framtidig drift.

Tomta er stor nok til at skolen kan bygges ut enda mer senere, men arealene som skal legges til nå, kommer tett på den nåværende bygningsmassen.

Lån og egenkapital

Noe av tomtearealet er planlagt solgt som et bidrag til finansieringen. Dette krever omregulering, og det er en del av forarbeidet som må på plass før første spiker kan slås i det nye prosjektet. Utbyggingen vil bli finansiert både med egenkapital og lån uten at fordelingen ennå er fastsatt. Ansgarskolen fikk for en tid siden en testamentarisk gave i millionklassen, og denne vurderes brukt til utvidelsen.

– Vi må jobbe med hvordan vi skal finansiere prosjektet, men vi er trygge på at vi får det til. Styrevedtaket er gjort etter moden overveining. Vi nedsetter nå en byggekomite som skal jobbe med pengeinnsamling. Først og fremst vil vi rette fokuset mot medlemmene i Misjonskirken Norge som eier av skolen, og vi håper og tror dette er et løft mange vil være med på, sier Folkestad Breistein.

Kirkesamfunnet vokser

Ansgarskolen utdanner pastorer og ledere både til Misjonskirken og Den norske kirke og andre kirkesamfunn. Endelig cand.theol-eksamen kan oppnås gjennom skolens samarbeid med MF vitenskapelig høyskole i Oslo og VID vitenskapelige høgskole i Stavanger.

Ledelsen i Misjonskirken Norge bekrefter at Ansgarskolen er viktig for rekrutteringen av pastorer og andre menighetsarbeidere i et kirkesamfunn i stadig vekst.

– Behovet for å utdanne pastorer og ledere er økende av to årsaker. Den ene er at nye menigheter som vokser fram, trenger det. Den andre er at en del etablerte menigheter ansetter flere pastorer, sier kirkesamfunnets menighetsrådgiver Stein Bjørkholt.

LES MER:

---

Ansgarskolen

  • Ansgarskolen består av Ansgar Teologiske Seminar og Ansgar Bibelskole. Den er en økumenisk skole eid av Misjonskirken Norge.
  • Skolen ble etablert i 1913 og flyttet fra Vettakollen i Oslo til Hånes i Kristiansand i 1988, til et område som gjorde det mulig å bygge den ut.
  • Ansgar Teologiske Seminar er en akkreditert høyskole med fagområdene teologi – herunder interkulturelle studier, musikk og psykologi.
  • Ansgar Bibelskole har en idrettslinje i samarbeid med Kristen Idrettskontakt, en disippellinje, en danselinje og en musikklinje.

---

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke