Nyheter

– Andre partier har hatt stiligere t-skjorter enn oss

Aps Tonje Brenna er fylkesordførerkandidat i Akershus. Hun er politiker fordi hun lar seg lett engasjere.

– Jeg er ikke typen som bare finner meg i at sånn og slik er det. Jeg tror vi alltid kan endre ting til det bedre, hvis vi bare vil det nok.

– Hvorfor bør ditt parti ha makten i Akershus?

– Vi bør styre i Akershus fordi vi har store ambisjoner på vegne av menneskene som bor i fylket. Blant annet vil vi gi kollektivtransporten et realt løft, fordi vi er nødt til å reise mer miljøvennlig. Da må kollektivtransport være det mest effektive og behagelige alternativet for folk, og det er det et politisk ansvar å sørge for.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Mange ører som lytter

Hva gjør ditt parti bedre enn andre?

– Jeg tror vi er gode til å lytte til hverandre, og til å ta tak i utfordringer som dukker opp – enten det er gjennom media, ting vi hører fra en nabo, venner eller i familien. Fordelen med å være et stort parti er at det er mange ører der ute som lytter, og mange mennesker som ønsker å ta tak.

Og dårligere enn andre?

– Vi er ikke gode nok til å få kvinner til å stille til valg. Halvparten av våre ordførere burde være kvinner. Det er ikke tilfelle. I tillegg syns jeg andre partier har hatt stiligere t-skjorter enn oss i tidligere valgkamper. Det første er et problem vi må ta skikkelig tak i, det siste er bare irriterende.

LES OGSÅ: Stem damene inn!

Klima er viktigst

Hva er din viktigste verdikamp lokalt?

– Klimaspørsmålet. En viktig verdikamp lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Er det en god idé å la alle nye kirkebygninger bli flerreligiøse?

– Om det finnes menigheter som ønsker flerreligiøse hus, ser jeg ingen grunn til at de ikke skal få det. Jeg tror alle mennesker setter pris på samlingssteder de kan treffes på gode og dårlige dager. Om kirken kan være det for mennesker uavhengig av tro, er det fint.

LES OGSÅ: Ap faller mest på ny partimåling

Kan det være greit å stenge utestedene en time tidligere?

– Ja.

LES LISTETOPPINTERVJU MED LINE M. SANDBERG: Forlanger liste over alle KrF-ere som huser flyktninger

Savner Kristin Halvorsen

Vil du selv gi flyktninger et hjem i ditt hus?

– Jeg tror vi alle kan bli flinkere til å åpne våre hjem for hverandre. Skal vi lykkes med å gi dem som kommer hit gode liv, må alle stille opp. Det vil jeg også gjøre. Likevel kan vi ikke basere oss fullt ut på at enkeltmennesker bosetter flyktninger. Det må politikerne og apparatet sørge for. Men alle kan by på kaffe og en hyggelig prat.

Rikspolitisk favoritt – uansett partifarge?

– Kristin Halvorsen. Jeg savner henne. Klok, ­besluttsom, og ikke minst: proppfull av humor.

Hvilken profil ville du spist reker med?

– Prost Trond Bakkevig. Et utrolig flott menneske som jeg ser altfor sjelden. Dessuten tror jeg han leser Vårt Land også i ferien, og dermed får med seg denne litt distinkte oppfordringen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter