Nyheter

Amnesty kritisk til regjeringens asylkampanje

Justisdepartementets asylkampanje i sosiale medier skremmer flyktninger som er forfulgt og trenger beskyttelse, mener Amnesty.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) og hans kolleger har i helgen lansert en storoffensiv i sosiale medier for å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge.

Facebook-siden «Stricter asylum regulations in Norway» forteller regjeringen blant annet om hvordan den vil stramme inn asylpolitikken. Den nevner spesielt arbeidet for å sende asylsøkere tilbake til Eritrea og Irak, og det får Amnesty i Norge til å reagere.

Organisasjonen mener tiltaket vil fungere mot sin hensikt og skremme bort dem som har behov for beskyttelse.

– Budskapet til disse flyktningene er at Norge jobber for en returavtale, så flyktningene kan bare glemme å komme hit. Men det er helt uforsvarlig å sende mennesker tilbake til disse landene. Det finnes heller ingen ting som tyder på at det vil la seg gjøre i overskuelig framtid, sier politisk rådgiver Beate Ekeløve-Slydal i Amnesty til Aftenposten.

LES OGSÅ: No kjem det flest asylsøkjarar frå Afghanistan

Statssekretær Jøran Kallmyr i Fremskrittspartiet sier han ikke forstår kritikken.

– De fleste fra Eritrea får i dag opphold, fordi vi vet for lite om situasjonen der, men vi har som mål å endre praksis. Vi vil også samarbeide tettere med irakiske myndigheter. Jeg kan ikke forstå at det er problematisk, sier Kallmyr.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter