Nyheter

Amnesty anklager Myanmar for grove overgrep

Overgrep som kan være forbrytelser mot menneskeheten utføres av regjeringsstyrker i Myanmar mot den muslimske rohingya-minoriteten, ifølge Amnesty International.

Landet anklages for massemord, plyndring og voldtekt. Ifølge Amnesty er omfanget av volden ikke kjent, men organisasjonen uttrykker bekymring for tilfeldige overgrep rettet mot rohingyaene.

– Myanmars militære har rettet seg mot sivile rohingyaer i en følelseskald og systematisk voldskampanje. Menn, kvinner, barn, hele familier og hele byer har blitt angrepet og utsatt for overgrep, som en form for kollektiv straff, skriver Rafendi Djamin, sjef for Amnestys virksomhet i Sørøst-Asia og Stillehavet, i en uttalelse. Et angrep mot en politistasjon i begynnelsen av oktober, som rohingya-ekstremister fikk skylden for, skal være årsaken til opptrappingen i voldelighetene.

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, som i praksis styrer landets regjering, kritiseres kraftig av blant andre FN og Malaysia, og nå også Amnesty.

– Selv om det militære er direkte ansvarlig for lovbruddene, har Aung San Suu Kyi mislykkes med å leve opp til sitt politiske og moralske ansvar for å forsøke å stoppe og fordømme det som utspiller seg i delstaten Rakhine, skriver Djamin.

Ifølge FN er minst 86 rohingyaer drept og over 27.000 mennesker er tvunget på flukt etter at militæret startet en større operasjon mot områder bebodd av rohingyaer i delstaten Rakhine helt vest i landet.

LES MER: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi beskylder utenlandske medier for å spre falske nyheter om rohingyakonflikten

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter