Nyheter

Alt for lite penger til de utsendte asylbarna

Regjeringen viser til 500.000 omplasserte kroner i budsjettet. Pengene skal dekke mange andre saker i tilegg og er ingen garanti for de utsendte asylbarnas rettssikkerhet sier NOAS.

Justisdepartementet kunne torsdag ikke svare på om Norsk organisasjon for asylsøkere vil få dekket rettshjelpsdugnaden de gjør for de utsendte asylbarna som skal få saken sin tatt opp på nytt.

Departementet viser til regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett, der det bevilges 500.000 ekstra til rettshjelp for asylbarn.

– Men disse midlene skal dekke langt mer enn rettshjelpen til de utsendte asylbarna, som kan søke om å få komme tilbake til Norge, sier Ann-Magrit Austenå, leder i Norsk organisasjon for asylsøkere.

Hun mener dette ikke er noen garanti for at regjeringen vil dekke kostnadene ved å gi de utsendte barna den hjelpen de trenger.

Mange poster

Midlene skal dekke:

• Organisasjonenes rettshjelp til utsendte familier

• Bidrag i oppsporings- og informasjonsarbeid

• Deltakelse i nemndmøter

• Tolkings- og oversettelsesutgifter

• Kommunikasjon med familier som er sendt ut

• Rrettshjelp i forbindelse med retur av familier i Norge

I tilegg skal de også dekke ordinær rettshjelp til familier som har grunnlag for oppholdstillatelse og rettshjelp til familier som omfattes av instruksen om at det skal gjøres oppdaterte vurderinger før tvangsutsendelse.

– Alle disse oppgavene er omfattende, og NOAS har formidlet til alle partier det er nødvendig med en kraftig styrking av tilskuddene i revidert nasjonalbudsjett dersom barnas rettssikkerhet skal ivaretas, sier Austenå.

Forslaget skal stemmes over i Stortinget i neste uke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter