Nyheter

– Alle bør få id-fri

I adventsprogrammet «Hjem til jul» på TV3 fortalte du at det var deprimerende å feire jul da du var yngre. Hvorfor det, Abubakar Hussain?

– Alt jeg sier, blir tatt så seriøst. Derfor prøver jeg ikke å være med på sånne programmer. Det skal være koselig, men det er vanskelig for en komiker å være koselig. Jeg bør begynne å tenke over hva jeg sier. Men jeg var ikke deprimert, selv om jeg la merke til at jeg ikke fikk gaver, mens alle andre fikk det.

– Alle bør være med på gudstjeneste

– Føler du likevel at jul er ekskluderende for flere?

– De som mener at jul utelater, feirer uansett egne høytider. Muslimer har id, en dag alle nordmenn også bør ha fri. Da hadde vi levd bra sammen. Det er flere som lurer på hvorfor muslimer får fri. Hvis alle er borte fra skolen den dagen, unngår man de spørsmålene. Ellers syns jeg alle bør være med på gudstjeneste. Da jeg var ung var det flere elever som følte seg utenfor fordi de ikke valgte å bli med.

LES OGSÅ: Kan lærere beordres til delta på julegudstjeneste?

Har du et dårlig minne fra julen?

– Den første gangen jeg ble med på gudstjeneste gikk vi til presten og fikk kjeks. Han fortalte at det var kroppen til Jesus og saften vi drakk mente han var vin. Det var merkelig. Men etter hvert skjønte jeg meningen med det, og gudstjenester ble fint.

Fortell om et fint minne, da?

– Da jeg var med i oppsetningen av «Putti Plutti Pott». Jeg var en stein, og gjorde ingenting. Men det var da jeg bestemte meg for å bli entertainer.

Vil feire jul som alle andre

Feirer du jul i dag?

– Nei, men jeg gir gaver til noen, og så er jeg på julebord noen ganger. Ellers pleier hele slekta å samle seg, og vi drikker ofte gløgg. Jeg syns det fungerer fint, men for min del kunne vi ha feiret jul som alle andre.

Du sier det er vanskelig for komikere å være koselig. Hvorfor?

– Jeg er ikke en koselig person å være rundt, og jeg vil heller ikke være den koselige personen. Programmer der man skal snakke om følelser og personlige ting er ikke helt meg.

Brun julenisse

– Hva er hellig for deg?

– Julenissen.

LES OGSÅ: Hva klarer du deg ikke uten i jula?

Hva overrasket deg mest den siste uken?

– Jeg var quizmaster på et julearrangement for et konsern, og ble overrasket over at folk som jobber på store konsern ikke kan kose seg med en quiz midt på dagen.

Hva er vår tids tabu?

– En brun julenisse.

– Hva ønsker du mer av i norsk politikk?

– Ting jeg forstår og som jeg føler gjelder for meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter