Nyheter

Advarer mot utvidelse på kristen skole

Rådmannen i Strand kommune frykter overkapasitet ved de offentlige skolene hvis den kristne NLM-skolen får doble kapasiteten.

Det er Utdanningsdirektoratet (U-dir) som skal avgjøre søknaden om den NLM-eide kristne friskolen Tryggheim Strand skal få utvide antall elevplasser. Rådmannen anbefaler i et saksfremlegg Strand kommune å stille seg negativ til dette fordi kommunen står foran en storstilt utbygging av de offentlige skolene. Rådmannen frykter at nye kristne skoler kan gi stor overkapasitet i den offentlige skolen.

Mener argumentene ikke er gode nok

Generalsekretær i Kristne Friskolers Forbund (KFF), Jan Erik Sundby, synes ikke rådmannens begrunnelser fremstår som veldig tungtveiende.

– Argumentene om planlagt offentlig skoleutvidelse er, slik vi har sett tidligere praksis hos U-dir, ikke tungtveiende nok for at Tryggheim Strand ikke skal få godkjent søknaden sin, mener han.

LES OGSÅ: Dette mener kirkefolk om Bjørn Eidsvågs Jesus-forestiling

To skoler

To kristne privatskoler har i åpnet i kommunen de siste årene. På Jørpeland startet i høst den nye KF-skolen, som pinsemenigheten Klippen står bak. På Tau har Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) hatt Tryggheim Strand siden høsten 2014.

Tryggheim Strand leier lokaler i Tau aktivitetshus, men ønsker å bygge ny skole. I dag har de 43 elever, men godkjenning til 100. Den godkjenningen ønsker de å doble for å sikre forutsigbar drift. Formannskapet i Strand skal behandle saken 7. september.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter