Nyheter

Advarer mot å lokke fram grums

LO-lederen mener Norge fint klarer å ta imot flyktninger – det er som å hjelpe 30 sjeler på et fullsatt Ullevaal Stadion.

– Jeg er her fordi også LO reagerer, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Vårt Land.

Hun holdt appell da 160 organisasjoner onsdag protesterte mot at regjeringen i sitt flyktningtillegg til budsjettet kutter i støtten til bistandsprosjekter gjennom frivillige organisasjoner.

– Man vil bruke av de midlene som vi har satt av til de som har det aller vanskeligst, til å ta det selvfølgelige ansvaret norske myndigheter har for å bidra i flyktningkrisen, sier hun.

I sin appell sa LO-lederen sa at regjeringen måtte være klar over situasjonen da de la frem et budsjett med høy oljepengebruk og store kutt i skattene til de rikeste.

– Først etterpå kom tilleggsproposisjonen til flyktningene. Det gjør det kjempevanskelig å finne pengene, sa hun.

LES OGSÅ: – Dette er hjerterått og kortsiktig, regjeringen!

– Dette klarer vi

Kristiansen understreket at Stortinget må rydde opp i pengebruken til regjeringen.

– Det er mange mennesker som tar veien over Middelhavet og Europa er nødt til å ta ansvar. En halv million mennesker er et hav av flyktninger. Men det er bare én promille av Europas befolkning, sa Kristiansen.

LES OGSÅ: Mener Erna Solberg mister troverdighet

Hun viste til at det er like mange som 30 sjeler på et fullsatt Ullevaal Stadion.

– Prøv å se dette i det perspektivet, så skjønner alle at vi kan bidra. Europa må ta et felles ansvar for dem som kommer.

Følg oss på Facebook og Twitter!

LO-lederen advarte også mot å framstille flyktninger som en trussel.

– Vi må alle være med og sørge for at flyktningene ikke settes opp mot velferden vår, slik som Frp nå gjør. Det lokker fram grumsete holdninger i befolkningen vår. Det må vi for alt i verden unngå i den situasjonen vi nå står i. Vårt viktigste bidrag er å medvirke til et godt mottaksapparat, inkludering i samfunnene rundt omkring i landene våre, og inkludering i arbeidslivet.

Overrasket

Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna, reagerer kraftig på at regjeringen foreslår å kutte 70 prosent i støtten sivilsamfunnsorganisasjoner får over bistandsbudsjettet.

– Det kom uventet, og er uforståelig. Vi er vel etterprøvd og effektive i å nå fram til de fattigste, sa hun.

Hun sa at hun har drevet med bistandsarbeid i 35 år og vegret seg for å si det, men at hun synes det er vanskelig å tolke regjeringens kutt som annet enn mistillit til sivilsamfunnsorganisasjonene i Norge.

– Få uker etter at vår statsminister stod på talerstolen i FNs generalforsamling og er med på å vedta bærekraftsmålene, går hun hjem og gjør disse historiske kuttene. Dette henger ikke helt på greip og det står ikke helt til troverdighet, sa hun.

LES OGSÅ: Dette er bærekraftsmålene

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter