Nyheter

9.117 registrerte koronatilfeller i Norge – seks flere siste døgn

Det var registrert 9.117 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til mandag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på seks tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 25 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt tre personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 255 døde som følge av sykdommen her i landet.

Siden 24. juni har ingen personer over 90 år i Norge blitt registrert smittet av koronaviruset. Gjennom pandemien har 125 personer i aldersgruppen vært smittet.

Overlege Tone Bruun ved Folkehelseinstituttet sier til VG at hun tror at bedre rutiner på mange sykehjem kan være en medvirkende faktor.

– Det er også styrket overvåking, testing, smitteoppsporing, isolering og karantenering, slik at man får stoppet smittespredning i tide. Bedre rutiner på mange sykehjem kan nok være en medvirkende faktor, sier Bruun.

Sjøfolk får ikke komme i land

Korona-pandemien fører også til at over 200 000 sjøfolk verden over ikke får mønstre av på grunn av smittefrykt. Rederiforbundet frykter utslitte mannskaper og svekket sikkerhet.

– Vi kan ikke fortsette å holde sjøfolk som gisler med begrunnelser om smitteverntiltak. Her har næringen kommet med gode smitteverntiltak som gjør at vi kan gjøre dette på en forsvarlig måte, sier administrerende direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund til NRK.

Turister evakueres i Vietnam

I Vietnam blir 80.000 personer, de fleste vietnamesiske turister, evakuert fra Da Nang som følge av tre nye koronatilfeller i turistbyen i helgen.

Evakueringen vil ta rundt fire dager. Om lag 100 flygninger skal gå daglig fra Da Nang til elleve byer rundt om i Vietnam, opplyser myndighetene mandag, ifølge Reuters.

Lørdag ble de første smittetilfellene bekreftet siden april, og landet er nå tilbake i høy beredskap. Vietnam innførte strenge karantenetiltak og utførte omfattende testing da pandemien brøt ut.

Totalt er kun 420 personer smittet, og ingen har dødd. Landet har fortsatt stengt grensene til omverdenen, men innenlandsreiser har økt.

Største smitteøkning i Kina siden april

Kina melder mandag om 61 nye tilfeller av koronavirus. Det er det høyeste antallet nye daglige smittetilfeller siden april og knyttes til tre utbrudd i landet.

Det fleste av de 57 innenlandske tilfellene knyttes til et utbrudd i regionalhovedstaden Urumqi i Xinjiang i midten av juli, opplyser helsemyndighetene i landet.

De fire siste bekreftede tilfellene har kommet fra utlandet.

Ikke siden 14. april, da det ble registrerte 89 nye smittetilfeller, de fleste av dem såkalte importerte tilfeller, har det daglige smittetallet vært så høyt.

Kinesiske myndigheter her startet storstilt virustesting og stengt ned flere byer for å få kontroll på smittespredningen.

14 av tilfellene knyttes til et prosessanlegg for sjømat i havnebyen Dalian i Liaoning. Det er innført strenge tiltak som ligner dem man ville innført i krigstid, ifølge lokale myndigheter i byen med om lag 7 millioner innbyggere. Alle som har vært i nærkontakt med de ansatte, må i karantene, og områdene nær fabrikken er stengt ned.

555 nye koronadødsfall i Brasil

Brasil registrerte 555 nye dødsfall det siste døgnet knyttet til koronapandemien i landet, opplyste helsemyndighetene søndag.

På samme tid ble det meldt om 24.578 bekreftede smittetilfeller, skriver Reuters.

Det er en nedgang fra de foregående dagene. De siste fire dagene har det daglige smittetallet ligget på mellom 48.000 og 65.000, viser oversikten til Worldometer.

Til sammen er det registrert 87.052 døde og 2.419.091 smittede i det søramerikanske landet. Bare USA har flere bekreftede smittede og døde.

Det reelle antallet smittede i Brasil antas å være langt høyere da relativt få er testet i landet som har 210 millioner innbyggere.

Australia prøver å få kontroll

Det siste døgnet er blitt registrert 532 nye smittetilfeller og 6 dødsfall knyttet til det seneste koronautbruddet i delstaten Victoria i Australia.

Det opplyste delstatsminister Daniel Andrews mandag, skriver ABC News.

Det er det høyeste antallet nye smittede som er registrert i delstaten på et døgn siden koronapandemien ble erklært i begynnelsen av mars.

Søndag ble det meldt om ti koronarelaterte dødsfall i Victoria, det høyeste døgntallet i Australia til nå.

Myndighetene forsøker å kontroll på et utbrudd i Melbourne, som er om lag halvveis gjennom en seks uker lang nedstenging.

Samtidig ble det registrert 17 nye smittetilfeller i New South Wales, Australias mest folkerike delstat.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter