Nyheter

600 av Breiviks brev er blitt stanset

Bare 15 prosent av Breiviks brevkorrespondanse er blitt stoppet. – Alt for liberalt, mener Ervin Kohn, som selv har stått på terroristens mottakerliste.

– Det oppleves som utidig at vi skal motta et slikt brev. Brevik skal ikke ha en røst i det offentlige rom. Det er det han vil, men det bør vi ikke tillate, sier Ervin Kohn nestleder – kommunikasjon i Antirasistisk senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn.

Han er en av personene som har mottatt brev fra massemorderen Anders Behring Breivik etter at han ble dømt og fengslet.

I brevet går Breivik til angrep mot Antirasistisk senter. Både Kohn og hans kollega, Shoaib Sultan, er omtalt flere ganger. Vedlagt er også et dokument med Breiviks ideologiske tanker.

LES MER: Breivik bruker retten som teater

Saksøker staten

Breiviks brevkorrespondanse var et av punktene som tirsdag ble diskutert under den pågående rettssaken i Skien fengsel.

Anders Behring Breivik mener soningsforholdene hans er for strenge, og saksøker staten for brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Et av punktene som terroristen trekker frem er påstanden om at det foreligger brevforbud.

Det aviser statens advokat, ifølge NTB.

Av 4.000 brev inn og ut av fengselet ble rundt 15 prosent, eller 600 brev, stanset, ifølge advokat Adele Matheson Mestad, melder nyhetsbyrået.

LES MER: Straffen hans vil føles utilstrekkelig uansett

For liberalt

Ervin Kohn skulle gjerne sett at kontrollen var enda strengere.

– Jeg opplever fengslingsforholdene til Breivik som svært liberale. Det tror jeg også at de utenlandske journalistene som følger denne saken gjør. De himler nok med øynene, sier Kohn.

Han mener Breiviks kommunikasjon med omverdenen burde vært langt strengere.

– Han burde utelukkende ha kontakt med profesjonelle. Han har ekskludert seg selv fra vårt demokratiske felleskap og samfunn og med det fraskrevet seg retten til å ytre seg.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter