Nyheter

25 migranter bekreftet omkommet utenfor Libya

25 migranter er bekreftet omkommet og 400 reddet etter at en overfylt fiskebåt kantret utenfor kysten av Libya. Et stort antall er fortsatt savnet og redningsarbeidet pågår.

Den italienske kystvakten bekrefter sent onsdag ettermiddag at flere hundre migranter er reddet etter forliset, melder nyhetsbyrået AP på Twitter.
Anslaget på hvor mange personer som var om bord, varierer noe. Leger uten Grenser melder at det kan ha vært 700, mens kystvakten anslår antallet til å ha vært mellom 400 og 600.
Nawal Soufi, en arabisktalende italiener fra Sicilia som ofte blir kontaktet av migranter i havsnød, forteller at hun fikk en telefon tidligere onsdag om at en båt med 600 personer om bord var i vanskeligheter.

LES OGSÅ: Norsk redningsskøyte reddet 114 båtflyktninger

Nødsignal

Den irske marinen, som deltar i redningsaksjonen, sier til BBC at den frykter «store tap av menneskeliv». Ifølge kanalen skjedde forliset 25 kilometer fra den libyske kysten.

Båten sendte ut nødsignal etter å ha havnet i vanskeligheter. Redningsfartøyene Dignity One fra Leger Uten Grenser og irske Le Niamh rykket ut til stedet. Da fartøyene kom fram, flyttet migrantene om bord seg til den ene siden av fiskebåten, som dermed kantret.

Letingen etter overlevende pågår, opplyser kystvakten. Tre andre båter er også satt inn i søket.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har mer enn 2.000 migranter så langt i år druknet i forsøket på å ta seg fram til Europa over Middelhavet i skrøpelige og overfylte farkoster. Rundt 188.000 migranter er blitt reddet.

LES OGSÅ: IOM: 2.000 båtflyktninger har omkommet i år

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter