Nyheter

25.743 meldte seg ut av Den norske kirke i august

De aller fleste utmeldingene kommer gjennom den nylanserte elektroniske utmeldingstjenesten for Den norske kirke.

I august har totalt 25.743 meldt seg ut av Den norske kirke, omtrent like mange mennesker som det bor i Molde kommune. Samtidig har 1.272 har meldt seg inn i Den norske kirke. Det gjør at 2016 blir et rekordår både for innmelding og utmelding. Til nå i år har Den norske kirke mottatt totalt 34.331 utmeldinger og 2.035 innmeldinger.

De aller fleste utmeldingene kommer via den nye elektroniske inn- og utmeldingssiden til Den norske kirke. Siden ble lansert i begynnelsen av august.

LES OGSÅ: Nå kan du melde deg ut elektronisk fra Den norske kirke

– Ikke meldemsras

Til tross for utmeldingsrekord, vil ikke ledende biskop kalle det for et medlemesras:

– Antall utmeldinger må ses i sammenheng med det store antallet som er medlemmer i Den norske kirke. Det nye digitale verktøyet for inn- og utmelding ble gjort svært godt kjent gjennom media. Derfor var vi forberedt på et betydelig antall utmeldinger. Vi har stor respekt for det enkelte menneskes valg, sier biskop Helga Haugland Byfuglien i en pressemelding på kirken.no.

Den norske kirke har 3,8 millioner medlemmer bosatt i Norge. Årets utmeldinger utgjør litt under 1 prosent av medlemsmassen.

LES OGSÅ: Ringer hjem til udøpte for å invitere til dåp

Flest menn

Blant de som meldte seg ut i august var 69 prosent menn. De fleste utmeldte er i alderen 20-39 år (65 prosent). Oslo bispedømme har både det høyeste antall utmeldinger (5.646) og innmeldinger (302), og det er også her antall utmeldinger er størst sammenlignet med medlemstallet, skriver Den norske kirke på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Melder seg inn i Den norske kirke for at andre trossamfunn skal få mindre penger

Rettet feil

I tillegg til medlemmer som har meldt seg ut, er det utført 5075 korreksjoner ut av registeret. Dette er personer som har rettet feil i Den norske kirkes medlemsregister ved å korrigere feil oppføring. 4542 av disse kommer gjennom selvbetjeningsløsningen som følge av at personer selv har oppgitt at deres medlemsskapsstatus var en feiloppføring.

LES OGSÅ: De fleste vil bli i Dnk til tross for elektronisk utmelding

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter