Nyheter

14 personer avhørt om katolsk medlemsrot

– Det gjenstår en del arbeid.

Politiet har hatt 14 personer inne til avhør etter at de siktet Oslo katolske bispedømme, biskopen og økonomisjefen for bedrageri av 50 millioner kroner.

– Det er nåværende og tidligere ansatte i bispedømmet som vi har avhørt, forteller politiadvokat Kristine Rusdal i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

OPPDATERING FEBRUAR 2016: Kulturdepartementet har konkludert: Oslo katolske bispedømme har brutt loven

– Det gjenstår en del arbeid

Siktelsen kom i slutten av februar, men alle nekter straffskyld og avviser at de har brutt loven. De bestrider Fylkesmannens tolkning av at det kun kan søkes støtte for medlemmer som selv har meldt seg inn.

– Det gjenstår en del arbeid i etterforskningen, men jeg kan ikke gå i detalj på hva arbeidet går ut på nå, sier politi advokat Rusdal.

– Når vil det foreligge en eventuell tiltale?

– Det kan jeg ikke svare på. Det kommer an på hvor mange etterforskere som vi til enhver tid har tilgjengelig til å jobbe med saken. Akkurat nå har vi hatt flere andre store saker som har krevd mange etterforskere, blant annet saken med Scandinavian Star, sier Rusdal.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Må svare Fylkesmannen

Oslo bispedømme har siden november i fjor jobbet med å rydde opp i medlemslisten sin. Det var Fylkesmannen i Oslo og Akershus som krevde opprydning.

Bispedømmet leverte en rapport i midten av mars, men Fylkesmannen var ikke fornøyd og ga bispedømmet frist til onsdag med å svare på spørsmål rundt medlemsregistreningene mellom 2010 og 2014.

LES MER OM MEDLEMSROTET HOS KATOLIKKENE

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter