Black metals nye ansikt

Vokalisten i Kamelot ble menighets­arbeider i Moss. Fernis i Darkthrone ble politiker. Satyricon trener på Toppidrettssenteret. – For oss har det vært en dannelsesreise, sier Kristoffer Rygg i Ulver.

Publisert Sist oppdatert

Metallmusikk, særlig black metal-musikk, har lenge levd sitt eget liv, med et eget, dedikert publikum. De har også hatt sine egne musikalske, ofte også ideologiske koder, med en mørk symbolikk som ofte har skremt bort de utenfor «menigheten». Nå er flere av de mest toneangivende metallmusikerne ikke lenger ­interessert i å leve opp til mytene som er skapt rundt dem.

Roy Khantatat (46) fra Elverum var vokalist i power metal-bandet Kamelot fra Tampa i Florida fra 1998 til 2011. Da forsvant han plutselig fra bandet og metallrocken. I bransjekretser var han som sunket i jorden. Bare hans nærmeste visste at livet som rockestjerne var blitt erstattet med en hverdag som menighetsarbeider i Moss frikirke. Nylig takket han av etter fire år i jobben.

– Jobben i menigheten var en stor, men nødvendig, overgang i livet mitt. Under min siste konsert med Kamelot stod jeg på scenen foran 100.000 fans i Tyskland. Min neste jobb var å prøve å samle fire-fem ungdommer for å få i gang ei ungdomsgruppe i Moss frikirke, forteller Roy Khantatat til Vårt Land.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP