Verdidebatt

Regjeringens kutt til friskoler, bibelskoler og ideelle organisasjoner

STATSBUDSJETT: Regjeringens økonomiske struping tegner et klart mønster.

Regjeringens økonomiske struping av friskoler, bibelskoler og ideelle organisasjoner bygd på kristen grunn, tegner et klart mønster. Det viser mangel på forståelse for hvor viktig dette mangfoldet er for den enkelte, for lokalsamfunn og for hele det norske samfunnet – ja, den norske modellen.

Et smålig angrep

Høyresidens sterke tro på marked og kapitalkrefter kan, om den ikke temmes, bli ødeleggende for frivilligheten og det rike mangfoldet som kjennetegner den norske samfunnsmodellen.

Like ødeleggende er venstresidens hang til offentlige, enhetlige løsninger, som ikke gir særlig plass til verken private initiativ eller ideell sektors engasjement.

Men sjelden har vi sett en regjering med klarere brodd og mer negativ retorikk mot alt som ikke er offentlig enn det denne regjeringen står for.

Høyresidens sterke tro på marked og kapitalkrefter kan, om den ikke temmes, bli ødeleggende for frivilligheten og det rike mangfoldet som kjennetegner den norske samfunnsmodellen

Olaug Bollestad KrF

Det fremste eksempelet er kunnskapsministerens smålige angrep på friskolene. En kunnskapsminister skal være kunnskapsminister for alle elever. Det er ikke Brenna så lenge hun gjør livet vanskeligere for de som går på en friskole.

Regjeringen kutter 40 millioner til friskolene. Det er ikke mye i et statsbudsjett, men katastrofalt for skolene.

Resultatet er dyrere skolepenger. Det betyr igjen at foreldreretten, som er forankret i FNs menneskerettighetserklæring, i større grad blir avhengig av foreldrenes lommebok.

Er det virkelig det Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker?

Høyresidens sterke tro på marked og kapitalkrefter kan, om den ikke temmes, bli ødeleggende for frivilligheten og det rike mangfoldet som kjennetegner den norske samfunnsmodellen

Radikaliserer Aps skolepolitikk

Tillegget for å drive musikkopplæring på Kongshaug Musikkgymnas, KVS i Vennesla og lignende skoler fjernes også. Det betyr et kutt på nesten 20 prosent. Ja, det kan i verste fall bety nedleggelse.

Det var Jens Stoltenberg som så at et slikt tilskudd var nødvendig for at disse skolene kunne fortsette å dyrke fram musikalske talenter. Brenna går nå bort fra Stoltenbergs konstruktive linje.

Hun radikaliserer Arbeiderpartiets skolepolitikk: Alt som ikke er offentlig skal kuttes. At Arbeiderpartiet har fått Senterpartiet med på denne politikken er komplett uforståelig.

Mange gremmes når man opplever regjeringens dypt ideologiske kutt til bibelskoler, friskoler og ideelle aktører som Frelsesarmeen, Evangeliesenteret, Blå Kors, P22, KIA Amathea og mange andre.

KrF har vært garantisten for disse aktørenes plass i mangfoldet. Det vil KrF fortsatt være. Men, vi trenger større styrke. Derfor er det så viktig at de som er opptatt av at dette mangfoldet skal blomstre, stemmer fram et sterkere KrF.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt