Verdidebatt

Om teologi og Vårt Lands ordbruk

TEOLOGI: Intensjonen var ikke å si at doktrinene er like, men å vise at det finnes et læremessig mangfold i den etablerte kristenheten.

Både Knut Alvsåg og Jon Aalborg har reagert på Vårt Lands leder 18. august. Begge påpeker manglende presisjonsnivå: Vårt Land skrev på trykk «den formen for monofysittisme som noen av orientalsk-ortodokse kirker bekjenner seg til». Dette endret vi senere til «den miafysittisme som noen av...» på nett. Årsaken til Vårt Lands ordvalg her, er at begrepet miafysittisme må forventes å være totalt ukjent for de fleste lesere. Vi erkjenner at vi dermed valgte en lite presis formulering, og vi beklager at vi kan ha truffet et sårt punkt i ortodoks teologi og selvforståelse.

Begge innsendere mener også at det er galt å vurdere treenighetsforståelsen til Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige som parallelt til miafysittisme. Men intensjonen til Vårt Land var aldri å si at disse ulike doktrinene er like eller står på like fot. Poenget var å vise at det finnes et stort mangfold av lære og gudsforståelse også innenfor den etablerte kristenheten. Hva som kan kalles kristent er en stadig pågående tverr-kirkelig samtale.

Dermed mente vi det kunne være interessant om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige søkte om observatørstatus i Norges Kristne Råd, slik at NKR kunne gjøre en vurdering av dette punktet. Vårt Land har ikke tatt til orde for verken det ene eller andre utfallet av en eventuell søknad og vurdering.

Vårt Land

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt