Verdidebatt

Hvorfor tier muslimske ledere om Kina?

MUSLIMSK SOLIDARITET: Når enkelte muslimske ledere har livesendinger der de med tårer og sinne snakker om hva som skjer med palestinerne og kashmirerne, så vit at det er populistisk opportunisme.

Det som skjer med uyghurminoriteteten i Kina er folkemord. Det er institusjonalisert slaveri, voldtekt, tortur og sterilisering med formål å degradere et folk med deres kultur og tro.

Dette er vidt kjent og ikke en overraskelse; for hver rapport blir det bare tydeligere hva som blir forsøkt holdt under radaren.

Hvis Israel eller India hadde hatt like mye økonomiske muskler som Kina, så hadde vi sett en lignende kuet holdning.

—  Usman Asif

Muslimsk solidaritet?

Det spesielle her er også hvor tydelig såkalt «muslimsk solidaritet» fungerer når det gjelder politiske konflikter verden rundt.

Mens EU, vestlige land og USA har vært tydelig på å fordømme Kina – innafor de begrensninger som foreligger, og som muligens vil bli enda sterkere i sin respons – så har muslimske land vaklet og prøvd å dysse det hele ned. Spesielt fra de som for tiden prøver å fremme seg som beskyttere av «muslimers interesser».

Vi har sett hvordan selvinteresser har medført at araberlandene kjørte palestinerne under bussen.

—  Usman Asif

Tyrkias president Recep Erdogan, som så ofte snakker om islamofobi i Vesten eller om den arabiske våren i Egypt og Syria (som han har forrådt i relasjoner med Putin), har uttalt at muslimer i Kina har det fint og lever lykkelige liv. Det har også vært frykt fra uyghur-flyktninger i Tyrkia om å bli deportert til tredjeland som igjen sender dem til Kina.

Den pakistanske politikeren Imran Khan, som snakker om muslimers rettigheter i Kashmir og ellers i India, mener at han 1) ikke har hørt om det som skjer i Kina, for så 2) si at han snakker med dem under hånden fordi de trenger respekt, og 3) at de er fornøyde med hva Kina gjør etter å ha fått garantier for at ting går bra der.

Kronprins bin Salman av Saudi-Arabia mener at Kina er i sin rett til å kjempe mot terrorisme og at dette er bra tiltak for å vende folk fra ekstremismen.

Irans åndelige leder, Ali Khamenei, mener at Kina kjemper mot wahhabistisk islam og at de er i sin fulle rett til dette.

Kaster palestinerne under bussen

Når disse lederne har livesendinger der de med tårer og sinne snakker om hva som skjer med palestinerne og kashmirerne så vit at det er populistisk opportunisme. Hvis Israel eller India hadde hatt like mye økonomiske muskler som Kina, så hadde vi sett en lignende kuet holdning. Vi har sett hvordan selvinteresser har medført at araberlandene kjørte palestinerne under bussen.

Mens dette skjer: uyghurkvinner tvangssterilisert, voldtatt og torturert. Familier blir brutt opp og satt til tvangsarbeid. Dette er systematisk og villet politikk, og enhver som nekter for dette er med på PR-apparatet til de kinesiske myndighetene.

Slik funker desinformasjon. Det funket også med propaganda om at syrerne er terrorister som våger å gjøre opprør.

Innlegget sto først på trykk hos religioner.no.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt