Verdidebatt

Vi gifter oss på Hennes & Mauritz!

PANDEMI-BRYLLUP: Den opprinnelige planen var at vi skulle gjennomføre seremonien i vakre Nordlyskatedralen, men siden statlige føringer sier at det ikke er lov med mer enn 10 personer i et kirkerom, så måtte vi se oss om etter andre løsninger.

Innlegget er først publisert på Asbjørn «Kokkejævel» Sandøys blogg og gjengis med tillatelse.

Som dere vet skal Kjærest og jeg smis i hymens lenker palmelørdag 27. mars, samtidig som vi døper Lillebror i Faderen, Sønnen og den Hellige ånds navn.

Nordlyskatedralen Alta kirke i Alta.
Foto: Lise Åserud / NTB

Den opprinnelige planen var at vi skulle gjennomføre seremonien i vakre Nordlyskatedralen, men siden statlige føringer sier at det ikke er lov med mer enn 10 personer i et kirkerom, uansett størrelse, (kirkerommet i Nordlyskatedralen er 400 m2) der det gjennomføres andakt eller seremoni, så måtte vi se oss om etter andre løsninger. Vi vil jo gjerne i alle fall at både søsken og foreldre kan få plass.

Polet

Jeg tok meg derfor en tur rundt på Amfi Alta for å se etter egnede lokaler. Der er det også nasjonale føringer, men disse tilsier 11,5 m2 pr person. (Amfi Alta er enda strengere enn dette og gjennomfører 15 m2 pr person).

Som dere ser kunne vi altså tatt med oss en prest inn på Vinmonopolet, døpt ungen i rødvin og akevitt, og faktisk økt gjestelista med hele 50%! Flere enn meg som ser galskapen i dette?

Som dere vet skal Kjærest og jeg smis i hymens lenker palmelørdag 27. mars, samtidig som vi døper Lillebror i Faderen, Sønnen og den Hellige ånds navn.

Vi har prøvd å gjøre dette bryllupet så lite, (billig) og stillferdig som overhodet mulig, men vi har likevel landet på en gjesteliste på om lag 100 personer, og da er ikke en gang søskenbarn invitert. Etter en kjapp runde på senteret fant jeg derfor ut at HM var perfekt for vårt bryllup og dåp. Med sine 120 fullt lovlige “plasser”, så er det plass til både gjester, prest og fotograf. Det er jo perfekt!

Nordlyskatedralen: 10 personer. Polet: 15 personer. HM: 150 personer.

Galskap! Snakka med kirkeverge Gunnar Tangvik på telefon. Han kunne fortelle at kirkerommet, (stolene kan fjernes der) er så stort at de fint kan fylle det med 50 personer med 2 meters avstand i alle retninger. Likevel har det siden 4. januar vært begrenset ned til bare 10. (Og igjen sammenligner jeg altså med H&Ms 120…)

Han forteller videre, og dette er interessant, (og helt hull i hodet!), at de hver dag gjennomfører åpen kirke mellom 11:00 og 13:00, og da er det ingen restriksjoner, annet enn den normale 1 meters avstandsregelen. Skulle imidlertid lysten til presten bli for stor, til å preke altså, og reiser seg opp, igjen for å preke, så må kirkerommet tømmes slik at det bare er atter bare befinner seg 10 personer under Guds åsyn. Forstå det den som kan???

Det må nevnes at regelen om bare 10 i kirken ikke gjelder for begravelser. Der er regelen 50 personer. Det viser at det i alle fall er litt tankevirksomhet når man sitter å skribler ned forskrifter, selv om jeg vil anta at smitterykket er vesentlig høyere i en begravelse med tårer, klemmer og tenners gnissel, enn på en vanlig gudstjeneste…

Regjeringen viste med den vinmonopol-fadesen i forrige uke at de kan snu seg rundt på bare et døgn og omgjøre ukloke avgjørelser. Har jeg noen gode lesere som kan spre denne bloggposten helt opp til regjeringsnivå, for 10 stykker i et kirkerom på 400m2, og som fullsatt har plass til 400 mennesker,  handler ikke om smittevern, det handler om hastverksvedtak.

Vel, hastverkvedtaket har vart i en måned nå. Det er kanskje på tide å se på dette på nytt? I alle fall i kommuner med lite eller ingen smitte, slik som Alta.

Vi trenger kirkerommene like mye som alkohol!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt