Verdidebatt

Misforstått solidaritet

FLYKTNINGPOLITIKK: Heller enn å hjelpe de som behøver det mest, kaster regjeringspartiene og FrP seg inn i en juridisk gråsone for å bare redde de som ligner på seg selv.

Enigheten om statsbudsjettet er i boks. De siste forhandlingene tok verken for seg mangelen på klimavennlige arbeidsplasser eller kuttene i utviklingsbudsjettet. I stedet fikk vi se mer av det som har blitt vante krangler når KrF og FrP skal enes om noe: alkohol og flyktninger.

Det er kanskje et grep som er gjort for å vinne over kristne velgere som meg, men i stedet ble jeg fly forbanna.

—  

Og denne gangen ble det bevegelse på begge felt. KrF har gått med på at alkoholavgiftene reduseres, mot at Norge også i 2021 skal ta imot samme antall kvoteflyktninger som vi pleier å gjøre hvert år. Forskjellen fra tidligere år, er at Norge denne gangen skal prioritere å ta imot flyktninger med kristen tro. Det er kanskje et grep som er gjort for å vinne over kristne velgere som meg, men i stedet ble jeg fly forbanna.

Vanskelig å forstå regjeringens prioriteringer

For oss kristne er det et ufravikelig kall å gi en håndsrekning til marginaliserte grupper. Derfor har vi i Norges kristelige studentforbund (Forbundet) i år engasjert oss for å hente flere flyktninger fra Moria, en leir som har blitt ramma av både brann og corona. Samtidig har vi sittet her hjemme, omgitt av både trygghet og velstand, som vi så gjerne skulle delt med mennesker i nød om vi fikk lov av regjeringa. Vi vil ikke ha en anstendig flyktningpolitikk for å være snille, men fordi det er det eneste riktige.

Med Jesus som forbilde har vi lært å leve med radikal kjærlighet for fattige, undertrykte og folk på flukt. Vi tror på et evangelium som forkynner kjærlighet for de mange - ikke bare for dem vi liker best eller dem vi har mest lyst til å henge med. Det gjør det vanskelig å forstå at noen mener at er riktig å prioritere flyktninger med kristen tro. Selvfølgelig håper vi at kristne flyktninger får slippe inn i landet vårt, men det er opp til andre enn norske partier å bestemme hvem som har mest behov for beskyttelse.

Reduserer religion til merkelapper

Kun timer etter at budsjettavtalen var landa, var flere eksperter på juss, flyktningpolitikk og menneskerettigheter ute og kommenterte at forhåndsseleksjonen av kristne flyktninger kan være ulovlig. Vi skal la dem ta seg av den juridiske biten, men som kristen studentorganisasjon mener vi er skuffende og trist at solidariteten vårt eget land viser, skal styres etter budsjettkravet fra en FrP-leder som stolt har lansert uttrykket snikislamisering.

Vi mener at kjernen av kristen tro er grensesprengende kjærlighet og frelse som når ut til alle. FrPs krav skygger over dette, og reduserer religion til splittelse og merkelapper.

Hva er egentlig problemet med muslimer? Hvis du ikke finner svaret, kan det være fordi det ikke finnes.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt