Verdidebatt

Et angrep på politiet er et angrep på Norge

Fremskrittspartiet stiller seg på ytringsfrihetens side, og gir full støtte til politiet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Adrian Smith-Stenberg

Lokallagsformann i Oslo Øst FpU

Det siste året har Sian holdt en rekke demonstrasjoner, både i Oslo og i andre norske storbyer. Lørdag 29. august hadde Sian demonstrasjon foran Stortinget i Oslo. Det tok ikke lang tid før motdemonstrantene ble voldelige. 15. august fikk man samme resultat på Furuset, og der oppstod det grov konfrontasjon med ­politiet. Det samme skjedde sist helg i ­Bergen. Utviklingen vitner om ­grovere vold og økt mistro til politiet. Ikke ulikt samme type tilstander som man har sett i Sverige de siste årene.

Ytringsfrihet i Norge

Man kan si sitt om budskapet til Sian, men i demokratiske Norge har man ytringsfrihet. Uansett hvor ­uenig man er med en ytring så skal man ikke ty til vold. Man har fullt lov til å kritisere islam og profeten Muhammed, og alle andre religioner. Vold og angrep på folk som ytrer seg må slås hardt ned på.

Det er skremmende med en ­utvikling som går i retning av vold mot politi og de som ­benytter ytrings­friheten. Dagens straffenivå i Norge er for mange typer ­forbrytelser så lavt at det ikke har noen ­avskrekkelseseffekt. ­Fremskrittspartiet vil at straffen skal bli langt hardere, og de som angriper politiet kan ikke bli møtt med silkehansker. De ­kriminelle skal lang tid i fengsel.

Et angrep på politiet er et angrep på Norge

Vi kan ikke tillate slike hendelser som vi har vært vitne til i Bergen, Drammen, Oslo og flere steder. Et angrep mot det norske politiet er et angrep på Norge. Fremskrittspartiet stiller seg på ytringsfrihetens side, og gir full støtte til politiet.

LES MER OM SIAN OG YTRINGSFRIHET:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt