Verdidebatt

BCC tar trivselen til sine medlemmer på største alvor

Det finnes noen som ikke bare har det greit også blant oss. Det er respons vi tar på største alvor, og de som ikke har det bra forsøker vi å fange opp.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Harald Kronstad

Forstander i Brunstad Christian Church

Jeg viser til daglig leder i Hjelpekilden, Hilde Langvann, sitt innlegg i Vårt Land 18. desember, der hun nevner vårt trossamfunn, Brunstad Christian Church (BCC). Jeg har selv deltatt på seminarer Hjelpekilden har arrangert, der tema har vært å ivareta barns rettigheter i trossamfunnene, forebyggelse av negativ sosial kontroll osv. Langvann har i sine foredrag fortalt om egne opplevelser i møte med praksis og holdninger i et ekstremt trossamfunn. Det er veldig forståelig at hun har reagert kraftig på det.

Vi skal hjelpe de som trenger det

Jeg tror vi er veldig enige om en ting: Mennesker som sliter med selvmordstanker må få hjelp. De må ofte «hjelpes til å søke hjelp», og de bør primært få hjelp av norsk helsevesen. Vi er vel også enige om at verken kirkesamfunnene eller Hjelpekilden bør behandle alvorlig psykisk sykdom, utover den medmenneskelige støtte og forståelse vi kan gi dem.

Det tar selvfølgelig ikke bort det at vi skal ta debatten i det forebyggende arbeidet både i organisasjoner og kirker på det største alvor. Alle barn fortjener en god oppvekst og skal ikke ha vonde opplevelser, verken av press, tvang eller overgrep.

LES OGSÅ: Tidligere smithevenn: «Hvorfor øker pulsen min av tanken på at noen kan identifisere meg?»

Finnes BCC-medlemmer som har det ugreit

Derfor har flere av oss som driver dette arbeidet i BCC vært aktive i over 20 år for å forebygge uønsket adferd. Vi har vært aktive i både nasjonale og regionale faglige miljøer og tverrkirkelige organisasjoner som jobber for å sikre at barn og unge har det godt både i hjem og kirker.

Det finnes likevel noen som ikke bare har det greit også blant oss, det viser resultater fra vår siste medlemsundersøkelse. Det er respons vi tar på største alvor, og de som ikke har det bra forsøker vi å fange opp ved å oppfordre til å ta kontakt via medlemsportalen, eller via tillitspersoner i lokalmenigheten de tilhører.

Skjønner at Langvann er lei seg

Jeg har stor forståelse for at Langvann er lei seg for at hun ikke får prosjektstøtte eller driftsstøtte til å drive tilbudet med Hjelpekilden videre. Det er kostbart å drive frivillige og ideelle organisasjoner.

Det er akkurat derfor vi i BCC i mange år har gjort en innsats for å sikre at vi har nok midler, kapasitet og arealer til å drive et aktivt arbeid for barn og ungdom. Vi har ikke gjort dette for å bli store, rike eller vise hvor flinke vi er.

Men vi jobber for at de som ønsker å samles om den kristne troen, skal ha mulighet til det. Og vi jobber veldig aktivt for at både kirker og ungdomsklubber skal være sunne, positive og omsorgsfulle miljøer. Det ønsker vi å fortsette med.

LES OGSÅ: BCC lukket dørene for TV2s dokumentarserie: – De hadde en annen agenda enn de først sa

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt