Verdidebatt

Fra krigssonen

Fra overvåkningsstat til borgerkrig?

Jeg har nettopp sett en reportasje som ungarsk tv har laget om situasjonen i forstedene til Paris: A war zone in the banlieus. Den ble lagt ut på Gates of Vienna 7 mars.

Jeg melder herved de tankeassosiasjoner jeg får når jeg ser denne reportasje.

Nå skriver selv Aftenposten jevnlig at Oslo i forhold til folketallet er et Mekka for lommetyver. Oslo har i flere år vært en verdensmetropol for lommetyverier og det skulle ikke forundre meg om det er radisser som syns dette er positive skritt bort fra provinsialismen? De jobber jo for globalisering av Norge.

Stein Ørnhøi har en meget god artikkel på Nye Meninger nå hvor han spør hvorfor det norske folk stemmer 75% på politikere som er for Schengen,EØS,EU.etc - meget lesverdige saker.

Da jeg for omtrent ti år siden begynte å skrive om framveksten av No-go-Zones i Frankrike som fullstendig uhåndterlige områder med drugs,prostitusjon,kriminalitet,vold,voldtekter,etc,var det en kjent professor som hevdet at jeg hadde fullstendig misforstått. De "sensible zonene" skulle heller betraktes som sosialt forfallne områder som sto foran oppussing og rehabilitering.

En annen ting jeg påpekte var at militante muslimer på Balkan vil sette opp smuglerruter fra Bosnia-Kosovo-Albania med både våpen og narkotika til trosbrødre i Frankrike og Italia. NarkoJihad.

Dette ble naturligvis også avfeid. Men den nevnte reportasje tar opp dette også.

Trenden i alle de store europeiske metropolene er nå at politi/paramilitære ikke tar en direkte militær konfrontasjon med de stammestyrte kriminelle banlieuene,verken i Berlin,London,Birmingham,Lyon,Marseilles eller Paris, men det jobbes med å sette opp titusener av overvåkningskameraer. I Paris finnes det nå over 10 000 overvåkningskameraer og jeg tror tallet i London er sogar høyere. Det vi da allerede har fått i desse prangende storbyene i EU er massive overvåkningssamfunn. Det er ikke prognoser for framtida, men et aktuelt faktum - nå. EU er iferd med å utvikle seg til en slags overvåknings politistat.

Som en fransk politioffiser redegjør for: hvis rabiate hendelser finner sted i en banlieu,som de ser på kameraene sine, rykker de ut som i en militær formasjon til fiendtlige "stater". Nøye planlagte entreer og utganger. Høyrisiko.

Helt åpenbart mener da myndighetene(politikere) at overvåkningskameraene er det egnete våpen til bekjempelse av høykriminelle områder (Servan- Saint Denis), men som med så mangt politikere finner på er dette selvbedragerske utsettelser av større konfrontasjoner. Det er klatting og ønsketenkning.

De som har vært involvert i den debatten som Erling Rimehaug igangsatte om udemokratiske og voldelige utgaver av Islam og masseinnvandringspositivister, bør ta seg 20 minutter til å se på den anbefalte videoen. Det handler ikke om noen bestemt religion.

A war zone in the banlieus

Vårt Land anbefaler

1

Mer fra: Verdidebatt