Leder

Kraftig KrF-opprør

Det er all grunn til at Ropstad og resten av partiledelsen tar brevet fra 95 KrF-medlemmer svært alvorlig.

Denne helgen skrev Vårt Land at 95 KrF-­medlemmene har sendt brev til partileder Kjell 
Ingolf Ropstad, parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan og generalsekretær Geir Morten Nilsen med sterk kritikk.

Mener partiledelsen sviktet

Kritikere mener partiledelsen har sviktet i sitt forsvar for ureturnerbare asylsøkere, og at de ikke har gått tydelig nok i forsvar tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett og Arne Viste. De skriver blant annet at «KrFs ledelse i regjering, storting og landskontor rett og slett har utvist dårlig skjønn».

LES OGSÅ: Grasrotopprør i KrF: Krever at partiledelsen bruker utestemme om ureturnerbare asylsøkere

Det tas også et tydelig oppgjør med at KrF-ledelsen har prioritert å ta dissens i homoterapisaken, der partiet er splittet, heller enn i spørsmålet om ikke-returnerbare. De mener den sistnevnte saken samler hele partiet, men er delt i homoterapisaken. Brevskriverne mener partiledelsen har gitt gir et signal om den ene saken viktigere enn den andre. De mener de Ropstad & co heller burde tatt dissens i spørsmålet om papirløse, og støttet SVs forslag i Stortinget.

Uvanlig kraftig opprør

Dette er et uvanlig kraftig grasrotopprør til KrF å være. Grunnen er at de er svært urolige for partiet sitt, og ønsker partiet vel. De frykter at mange ikke lenger kjenner igjen sitt gamle parti og at nye utmeldingsrunder kan komme. De presiserer at dette ikke er en omkamp om linjevalg. De som har underskrevet brevet var både «blå» og «røde» i fjor høst.

Partiet står i en brytningsfase der en rekke av tidligere aktive medlemmer nå teller på knappene. For noen handler dette om at de opplever at KrF er blitt et smalere parti etter at Ropstad tok over. Utspillet mot miljøbevegelsen forsterket dette inntrykket. Det gjorde også Ropstad Facebook-kommentar om Seljord-saken, der enkelte opplevde at han brukte Frp-retorikk. Det er all grunn til at Ropstad og resten av partiledelsen tar dette brevet svært alvorlig og tar en ny runde på sin egen strategi.

LES OGSÅ: KrF-profilen tok oppgjør: På skolen fikk sønnen høre at «moren er en skikkelig homohater»

LES OGSÅ: Ureturnerbare bruker superlim for å redde egne tenner

LES OGSÅ: Berit Aalborg: Er Trygve Slagsvold Vedum populist eller motkulturmann?

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Leder