Nyheter

Noen ganger kan det bli for mye tydelighet

Må ledelsen alltid sette skapet på plass med en gang? Det virker som om toppene i Misjonssambandet mener det.

Bilde 1 av 2

Uansett hvor gode intensjonene er: God kommunikasjonsstrategi er all denne avstandstakingen ikke.

For utenforstående kan det ut som et mønster. Under Misjonssambandets generalforsamling i fjor sommer ble konserten med Solveig Slettahjell avlyst fordi artisten signerte på et opprop for Åpen folkekirke og sa et tydelig ja til kirkevigsel av likekjønnede (noe NLM altså er imot).

LES MER: Ungdomsgeneral ble kontaktet av bekymrede konsert-deltakere

Naturlig å reagere

Senere ble talen fra et av ungdomsmøtene på generalforsamlingen fjernet fra nettet, fordi helvetesforkynnelsen var for ullen. Foran årets UL (Ung Landsmøte) gikk stevneledelsen ut og forsikret stevnedeltakerne om at NLM ikke støtter teologien til omstridte Bethel Church, som åpningskonsertbandet Leeland har en perifer forbindelse til.

Det blir for enkelt å konkludere med at NLM har en autoritær ledelse som ikke tillater meningsmangfold. Det er helt naturlig å reagere når den scenen man har satt opp for å formidle et bestemt budskap, blir brukt til å formidle noe helt annet.

LES OGSÅ: Derfor rykker misjonsledelsen ut og tar avstand igjen

Sannheten med stor S

Slettahjell-saken passer forresten ikke helt inn i bildet ved nærmere ettersyn. I fjor sommer var kirkevalgkampen i startfasen. At NLM ikke ville ha Slettahjell på scenen, kan sammenlignes med at Christian Ingebrigtsen ikke ville ha fått spille på Aps landsmøte etter å ha skrevet valgkampsang for Frp (noe han gjorde i 2009).

LES MER: Vil at unge skal gi bort ti prosent av inntekten

I NLM skal rett være rett. Sånn er det de fleste steder, men tradisjonelt har sannheten med stor S blitt vektlagt mer på bedehuset enn i en del andre kristne miljøer. Det handler ikke bare om hva ledelsen ønsker, men om også om fotfolkets forventninger. De er våkne, de følger med, de vil ha orden i sakene. Både helvetessaken og Leeland-presiseringen kom som følge av reaksjoner fra grasrota.

LES MER: Derfor lykkes Misjonssambandet

For raske på avtrekkeren

En ledelse må ta folks bekymring på alvor, men det er grunn til å spørre om NLM-toppene er for raske på avtrekkeren. Hvis en møtedeltaker reagerer på forkynnelsen, er det bedre at vedkommende sier dette selv, i stedet for at sjefene på død og liv må rykke ut og avklare med en gang.

For det første er det ikke farlig med en åpen debatt. For det andre ser det mye bedre ut når fotfolket selv viser at de er i stand til å sette skapet på plass.

LES MER: Misjonsgeneral brukte festtale til et oppgjør med egen organisasjon

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter