Kommentar

NRK lokker med trønderrock, kunstdisco og boyband til kveldens Melodi Grand Prix (MGP)-sending. Glem det. Makeda Myhre og hennes superfengende soulpop-låt «Stand Up», er det eneste bidraget det er vits i å sende til Eurovision Song Contest i Stockholm i mai.

Når Asker-jenta i kveld trår ut av koristskyggen til Nico & Vinz og Samsaya, kan de andre konkurrentene, som har øvd seg på å se og høres ut som Rihanna, Adele, og One Direction, bare nyte sine tre minutter i rampelyset. Mer blir det sannsynligvis ikke. Makeda, derimot, med sin melodiøse og Motown-inspirerte låt, og – ikke minst – naturlige utstråling, kan gjøre det verdt å velge MGP framfor et annet ­underholdningsprogram på en annen kanal.

Staffasje og sirkus

Opprinnelig etiopiske Makeda har allerede uttalt at hun for fremtiden ønsker å flette inn afrikanske elementer i musikken sin. På den måten håper hun lettere å kunne nå ut til andre adopterte barn. Befriende langt unna rosa drømmer om å bli kjent stjerne, virker det som. Kanskje tenker hun seg ­likevel MGP som springbrett for en karriere? Muligens vet hun allerede at dét springbrettet ofte ender med mageplask, alle andre steder enn i MGP-andedammen. Derfor bør Makeda etter kveldens seier (som vi regner med at hun vil innkassere), satse maksimalt på Eurovision Song Contest-finalen i mai. Men deretter like iherdig kvitte seg med MGP-stempelet. For en artist av hennes kaliber, vil det bare åpne feil dører; til rom hvor staffasje og sirkus er viktigere enn god musikk.

LES OGSÅ: Kun hvite skuespillere kan få en Oscar 2016