Nyheter

Kunstnerboikott

Erik Hillestad får god hjelp når Misjonssambandet går til kunstnerboikott.

Hillestad hadde neppe en større, kommunikasjonsstrategisk plan da han fikk mobilisert 13 kjente artister for å støtte Åpen folkekirke ved høstens kirkevalg.

Fra Misjonssambandet fikk han en reaksjon som han nok ikke hadde våget å håpe på: Arrangøren velger å avlyse den planlagte konserten med Solveig Slettahjell på sommerens generalforsamling fordi hun støtter Åpen folkekirke. Sammen med pianisten Tord Gustavsen skulle hun opptre med bedehussanger hentet fra CD-en Arven.

LES OGSÅ: Får ikke synge på kristent stevne

Generalsekretær Øyvind Åsland i Misjonssambandet avviser at de aldri kan bruke artister som står for noe annet enn organisasjonens offisielle syn. Homofilispørsmålet er imidlertid et så grunnleggende spørsmål at det blir vanskelig å bruke en artist som står for noe annet.

Internt i Misjonssambandet er det sikkert mange som støtter opp om ledelsens beslutning. I norske lekmannsmiljøer er det lang tradisjon for at talerstol og scene ikke skal åpnes for andre enn dem som er å betrakte som meningsmessige støttespillere.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Å nekte samarbeid med såkalte liberale kristne skriver seg langt tilbake i tid, og ble formalisert i 1923 på et møte i Calmeyergaten misjonshus i Oslo der fronten mot liberal teologi ble bestemt.

For Erik Hillestad og Åpen folkekirke er nektelsen rene gavepakken. Når kunstnere blir utsatt for boikott, er det normalt noe som skaper oppmerksomhet i det brede lag av folket.

LES OGSÅ: Kjente artister aksjonerer mot konservativ kirke

Hvor mange som lar seg mobilisere til å stemme på Åpen folkekirke på grunn av at den folkekjære artisten utestenges, er ikke lett å vite. Men hendelsen gir i hvert fall kraft til kampanjen, som retter seg mot helt andre målgrupper enn Misjonssambandets støttespillere.

Så kan man mene mye om hvordan initiativtaker Erik Hillestad argumenter for at artister mobiliseres. Han sier følgende til Vårt Land: «Tidligere har vi hatt staten som garantist for en balansert bredde i kirkebildet, og en inkluderende og åpen definisjon av hva kristendom er for noe».

Det er et trist og gammelmodig statskirkesyn Erik Hillestad presenterer, men Misjonssambandet gir ham all hjelp han trenger med organisasjonens kunstnerboikott.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter