To bøker fra forlaget ble hedret med diplom da Grafill denne uka delte ut priser for årets vakreste bok. Grafill er en bransjeorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design og illustrasjon.

– Det er veldig stas at vårt lille forlag legges merke til i denne sammenhengen. Vi bruker mye tid på hvordan bøkene skal se ut og er så heldige å jobbe med landets beste folk både på design og foto. Det er også spesielt motiverende å se at juryen legger merke til hvordan innholdet og designet er deler av en helhet og virker sammen, sier forlagsredaktør Elin Krogedal.

To bøker

I klassen faktabok for voksne mottok Aud Gloppen og Evelyn Pecori diplom for boka Tro på tvers av Sunniva Gylver og Bushra Ishaq der de to utforsker hverandres og sin egen tro. Juryens kommentar framhevet at innholdet «presenteres i en innbinding som skiller de to stemmene, men samtidig muliggjør den samtale og parallellesning. (–) Formgivning og format er ydmykt og innbydende med en leservennlig typografi.»

Det andre diplomet fikk Aud Gloppen i Vårt Land forlag for omslaget på Lilly Walles bok Punktum. Amen. 92 år gamle Walle forteller om sitt dagligliv og nærhet til Gud og gir stemme til en samfunnsgruppe vi hører lite til. Juryens mener bokas omslag er «varmt, beskjedent og intimt» på en måte som speiler innholdet.

– Formatet er lite, som en bønnebok. Et foto av det broderte trekket på den gamle damens pianokrakk er montert som et halvbånd på for- og baksiden. Tittelen er foliepreget i gull som på en salmebok. «Punktum. Amen» signaliserer både et stopp i jordelivet, markert med et punktum, og samtidig åpner det opp for det som måtte komme i et Amen uten punktum. Livet her og nå og etterlivet, i to ord og ett tegn, sier juryen.

Vakreste bok

Utmerkelsen Årets vakreste Bok gikk til fotokunstboken Imersed in Stone - Black Ice av Line Bøhmer Løkken. Sigbjørn Lilleeng mottok spesialprisen Årets best tilrettelagte Bok for tegneserieboken Nagel. Og Torpedo ble hedret med æresprisen Bokkunstprisen.