Kultur

Musikken hans har siden 2010 ligget over 170 uker på NRK P1s lister. Diktene hans er blant de mest leste på sosiale medier. Publikum har lenge satt pris på Trygve Skaug, men han er aldri blitt priset av forlags- eller ­musikkbransjen. Men nå kan det skje. Tirsdag fikk han vite at han var nominert til Spellemann­prisen i viseklassen for Sanger du skal få når jeg dør. Det slo ned som en bombe i hans eget hode. Han visste at plata var sendt inn til vurdering. Han var også klar over at alle de fem foregående platene hans ikke hadde nådd opp.

– Jeg har ikke villet håpe, fordi jeg ikke har hatt lyst til å kjenne på skuffelsen hvis jeg heller ikke nå skulle nå opp. I stedet for å sløse bort krefter på skuffelser, bruker jeg dem på muligheter til å formidle ting jeg tror på. Under Spellemann-utdelingen har jeg tro på Frida Ånnevik, hun har laget en bedre plate enn meg, sier 32-åringen til Vårt Land.

Er mennesker

To dager etter­ at han sammen med Marthe Wang, Kari Bremnes og Frida Ånnevik ble nominert til Norges­ fremste artistpris, er han på veg til Geilo for å holde konsert i Kulturkirken. Senere i januar planlegger trebarnsfaren konserter på Sentrum Scene i Oslo, Folken i Stavanger og Ole Bull i Bergen. Det er lenge siden han bestemte seg for at han skulle ha omtrent like mange konserter i kirker og menigheter, som i klubber og ­andre konserthus.