Kultur

Teater Ibsen setter opp kirke-Brand

Teater Ibsen i Skien setter opp Henrik Ibsens Brand neste høst. Men ikke på teaterscenen – de ønsker å ta i bruk kirkerommene.

Brand handler om troens grenser. Når bikker troen over fra å være noe fint og fruktbart – til å bli noe destruktivt? forteller teatersjef Thomas Bye ved Teater Ibsen i Skien.

Han kan ikke tenke seg noe bedre sted å behandle disse temaene enn i et kirkerom, og håper at Skien kirke blir en av arenaene.

Kirke-arenaer

– Jeg gleder meg til å se Brand entre det store kirkerommet og servere følgende replikk: «Vi må rive denne lille, brune kirken – og bygge den Store».

I skuespillet om presten Brand er det både dåp, bryllup og begravelse.

– Disse kirkelige ritualene må vi gi ekstra plass i regien, når vi har den helt riktige scenen rundt oss. Dramaet inneholder ikke mange replikker fra kirke-seremoniene, men vi kan for eksempel legge inn ordløse sekvenser der vi gjennomfører de kirkelige handlingene. Vi vil gjennom hele regien dra veksler på at vi er i et kirkerom, sier Thomas Bye som ønsker å sette opp Brand i flere kirker i Telemark og Vestfold.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Jobs bok

Målsetningen for hans første år som teatersjef er at alle oppsetningene skal handle om tro. Denne uken er det premiere på Jobs bok, som settes opp som minimalistisk intimteater med to skuespillere og 30 publikummere rundt et langbord. Denne oppsetningen blir også tilbudt menigheter og andre interesserte, til lokale oppsetninger i kirker og andre egnede lokaler.

– Tro er et av de mest aktuelle og sentrale temaer i vår tid, sier teatersjefen som i fortsettelsen kan tenke seg å jobbe med tekster fra hele Bibelen.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur