Kultur

Talentmidler åpner for nye tanker

– Vi må våge å kjenne på følelser vårt samfunn ofte pakker inn. Jeg vil åpne for tanker om tabuer som skam og usikkerhet, sier Jeaninne Masika Lukusa.

Hun kaller seg Spoken word-artist. Det vil si at hun skriver egne tekster, og fremfører dem scenisk. Enten alene, eller i samarbeid med musikere, dansere, sangere eller skuespillere.

– Jeg vil åpne for emosjoner i en rasjonell verden, sier Jeaninne Masika Lukusa (20).

Nå får hun sjansen til å utvikle talentet sitt i samarbeid med andre kunstnere, gjennom midler fra Talent Norge. Prosjektet Tekstlab Inkubator får en halv million kroner fra talentprogrammet. Det som startet som Tekstlab – Unge stemmer får nå anledning til å utvikle kunstneriske mangfold og nyskaping innen scenekunsten.

LES OGSÅ: Syrisk ikonkunst på norgesturné - uten kunstneren

Poesi

– Jeg gleder meg veldig til å prøve ut nye ideer. Dette gir meg mulighet til å utvikle poesien jeg skriver inn mot andre kunstuttrykk. Jeg får stor kunstnerisk frihet og muligheter til å fullbyrde tekstene mine i en scenisk helhet, sier hun.

Midlene fra Talent Norge gjør at Tekstlab Inkubator kan trekke inn mentorer fra ulike scenekunstmiljøer for å utforske og utvikle norsk scenekunst blant de aller yngste.

– Min poesi er ikke ferdig utviklet før den får en scenisk form. Det er veldig givende å jobbe sammen med erfarne kunstnere som kan gjøre meg enda bedre i stand til å foredle ideene og tekstene mine, forteller hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Økonomi

Talent Norge la frem sin første halvårsrapport i går. Det er inngått avtaler om talentutvikling for 21,4 millioner kroner, som igjen utløser 37,5 millioner i private gaver.

– Vi har brukt opp alle pengene for i år, men de er fornuftig plassert, sier styreleder John G. Bernander.

– Vi opptrer som formidlingsagenter og alt vi putter penger i fordrer bidrag fra private og næringsliv i tillegg. Det kunstneriske står i første rekke, men vi er også avhengig av et villig kapitalmarked. Vi har lykkes med denne modellen, mye fordi vi fremstår som en trygg garantist for solide prosjekter – og at de blir fullført, mener Bernander som håper på mer midler i det kommende statsbudsjettet.

– Vi ser at det er nok av gode prosjekter som trenger midler til forløsning, sier han.

LES OGSÅ: Kunstnere vil skape visuell liturgi

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur