Bøker

Sprer poesi til 30.000 følgere på Instagram

– Da jeg gikk på skolen, syntes jeg diktanalyse var tungt, vanskelig og fælt, sier Ellen Wisløff.

– Ren poesi startet som en privat, anonym konto, og jeg hadde ikke tenkt at den skulle bli veldig stor, sier Ellen Wisløff, som står bak instagramkontoen @renpoesi.

Den har nå nesten 30.000 følgere, og er nylig utgitt i bokform på Cappelen Damm.

– Poesi gir et fint avbrekk i bildestrømmen. Jeg får kommentarer­ fra folk som opplever at de endelig liker dikt, og som sier at de aldri skjønte noe av det før.

– Hvorfor begynte du?

– Det var en hektisk tid, med mye jobb og aleneansvar for to små gutter annenhver uke. Jeg har alltid lest mye bøker, men da var jeg ganske kjørt. I den perioden leste jeg mye dikt som jeg delte på min private konto. Det er veldig mye sitater og visdomsord i sosiale medier, men siden det er så mye fin poesi, ville jeg lage en egen konto med bare dikt.

LES OGSÅ: Et dikt bryter inn i verden

Samling av favoritter

– Hva slags dikt publiserer du?

– Alt mulig, men de kommer fra de siste 50-60 årene. Jeg legger ut mye av de veldig kjente, som Kolbein Falkeid, Inger Hagerup, Tor Ulven og Hans Børli, men også nye, norske poeter som Ruth Lillegraven, Nils-Øivind Haagesen og Synne Lea.

– Nå har Ren poesi blitt bok. Hva slags bok er det?

– Boka er en samling av mine favoritter og dikt som folk har kommentert og likt mye på Insta­gram. Det skulle ha vært 60, men det ble 108 stykker. Inger Hagerup er den eldste, og så går det framover i tid.

LES OGSÅ: Å dikte er som å miste balansen og finne han på same tid

Syns diktanalyse var fælt

Forlaget har allerede måttet trykke nytt opplag av boka.

– Er poesiinteressen større enn vi tror?

– Jeg håper det. Da jeg gikk på skolen, syntes jeg diktanalyse var tungt, vanskelig og fælt, og jeg tror det gjelder for mange på min alder. Diktet ble et mattestykke du måtte løse. Jeg håper du kan lese disse diktene, og enten sier de noe til deg eller ikke. Begge deler er greit, og det finnes ingen­ fasit.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Bøker