Kultur

Soul Children fra hele landet inntar hovedstaden

Med en stor parade og en mengde konserter vil 2000 unge korsangere sette preg på helga i Oslo.

15 år etter det første Soul Children-koret ble startet i Oslo, er det nå over 150 kor i Norge – i tillegg til et knippe i utlandet. Omtrent hundre av disse samles i helgen i Oslo.

– Det har rent inn med påmeldinger. Det er en del små kor fra små steder, som her vil få oppleve at de er del av et stort felleskap, sier Ragnhild Hiis Ånestad.

Sendingen er gratis for alle!

LES OGSÅ: Hvem har makt over barns tro?

Vekst

Det var hun som i 2001 startet det første Soul Children-koret på Korsvoll menighetshus, og det er fortsatt hun som er øverste leder for det som har blitt landets hurtigst voksende korbevegelse. Årets festival er den tolvte i rekken, og den andre som arrangeres i Oslo spektrum.

– Hos oss får barna ta del i en tydelig visjon, som er å fortelle om evangeliet gjennom musikk. Vi vil ære Gud, heie på hverandre, få ned janteloven, se hverandre, heie fram ulikhetene og prege samfunnet.

Som del av festivalen skal korsangerne lørdag gå i tog opp Karl Johan, og holde utendørskonsert på Universitetsplassen kl 16.

LES OGSÅ: Soul Children inntar Misjonssambandet

Siste forberedelser

Når Vårt Land snakker med Ånestad kommer hun fra et intervju med DAB-kanalen Ordentlig radio, og er på vei til de siste planleggingsmøtene med konferansierer og artistverter.

– Alt er faktisk på stell. Nå sitter jeg bare med litt småplukk som kjøreplaner, matlister og allergier, sier hun.

Den amerikanske gospelartisten Anthony Brown er et av trekkplastrene på festivalen. Han vant nylig to Dove-priser, som er prisen den amerikanske kristne underholdningsindustriens bruker til å hedre sine egne. Andrews vant priser i kategoriene «Urban Worship Song of the Year» for sangen Worth, og albumet Everyday Jesus vant prisen for beste «Traditional Album of the Year». Sammen med Chip Kendall (UK) og Phoenix Freerun (S) opptrer han på avslutningskonserten søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: Dette er ikke første gangen Soul Children fyller Oslo Spektrum – og heller ikke den siste

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur